Beebipille kasutanud tüdruk suri trombi tagajärjel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebipillide kasutamisel tuleks teada ka võimalikke kõrvalmõjusid.
Beebipillide kasutamisel tuleks teada ka võimalikke kõrvalmõjusid. Foto: PA Wire / SCANPIX

Lääne-Rootsis suri üks 16-aastane tüdruk kopsus tekkinud trombi tagajärjel. Uurimise käigus selgus, et tütarlaps oli mõne kuu eest alustanud beebipillide tarbimist.


Teismeline tüdruk oli tervisehädade üle kurtes kaks korda arsti poole pöördunud, kuid mõlemal korral saadeti ta vale diagnoosiga koju, kirjutab Borås Tidning.



Esimesel korral kaebas tüdruk lisaks peavalule ja iiveldusele ka valu kaelas, selja vasakul poolel ning rinnas, mis andis diagnoosiks lihasspasmi.



Teisel korral rääkis patsient medõele, et ta võtab ka beebipille, kuid arstini see info millegipärast ei jõudnud. Pärast läbivaatust, analüüse ja röntgenit diagnoositi tüdrukul alumiste hingamisteede põletik ning talle määrati antibiootikumid.



Ühel hommikul kodus olles halvenes tütarlapse seisund aga väga kiiresti ning ta suri enne kiirabi kohalejõudmist.



Alles hiljem tehti kindlaks, et noor neiu oli kolm kuud enne surma hakanud tarvitama beebipille.



Södra Älvsborgi haigla peaarsti Per Häggbladi sõnul on tegu äärmiselt traagilise juhtumiga. Ta on arvamusel, et edaspidi tuleks nii noortele tüdrukutele beebipille välja kirjutades sellekohane info kanda ka nende patsiendikaardile. Kindlasti tuleks neidusid kirjalikult teavitada beebipillidega kaasneda võivatest ohtudest, sest suulisest infost üksi ei piisa.





Kommentaarid
Copy
Tagasi üles