Kanada rannikult leiti kuues jalg

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada Briti Columbia provintsi rannikult leiti kuues inimjalg
Kanada Briti Columbia provintsi rannikult leiti kuues inimjalg Foto: AFP / Scanpix

Kanada Briti Columbia provintsi rannikult leiti sellel nädalal juba teine inimjalg, mis on aasta jooksul sealt leitud jalgadest järjekorras kuues.

Ka kuuendal jalal oli jooksujalats, nagu ka kõigil varasemalt leitud jalgadel, kirjutab AP.

Nii viimane leitud jalg kui ka varajasemad jalad on uhutud Georgia väinas asuvate saarte randa.

Ametivõimude sõnul pole jalgade päritolu suudetud veel kindlaks teha, kuid uurimine jätkub ja neid jalgu võrreldakse teiste osaliste inimjäänustega, mis Briti Columbiast on leitud.

«See jalgademüsteerium on esimene selline, varem pole midagi sarnast ette tulnud,» lausus Kanada kuningliku ratsapolitsei esindaja Annie Linteau.

Linteau ei kinnitanud ega lükanud ka ümber, et kas tegemist võib olla millegi kriminaalsega.

«Esimese nelja jala puhul ei olnud mitte mingisuguseid märke, et jalg oleks vägivaldselt keha küljest eemaldatud. Viimast kahte jalga veel uuritakse,» lisas politsei esindaja.

Briti Columbia juhtiv koroner Terry Smith sõnas, et kolmele esimesele jalale tehti DNA-test, mis aga ei aidanud tuvastada isikuid, kellel need jalad kuulusid. Politsei andmebaasis sellsieid isikuid ei olnud.

Smithi arvates jalad ei uppunud, vaid ujusid randa selle tõttu, et nende küljes olid kerged jooksujalatsid, mis neid veepinnal hoidsid.

Esimesed kolm jalga avastati Vancouverist 64 kilomeetri kaugusel edelas. Esimene jalg leiti möödunud aasta suvel rannal jalutanute poolt. Paar päeva hiljem ilmus peaaegu samas paigas nähtavale teine jalg, mille küljes oli Reeboki jooksujalats. Kolmas jalg leiti selle aasta kaheksandal veebruaril.

Neljas jalg leiti 22. mail Vanocouverist 24 kilomeetri kaugusel asuva Kirklandi saare rannast. Selle nädala esmaspäeval leiti Westhami saare rannalt viies jalg, mis on seni leitud jalgadest ainus vasak jalg.

Kohalike arvates võivad need jalad kuuluda ka mõrvatutele või siis lennukatastroofis hukkunutele.

Politsei ja kriminalistid jätkavad mõistatuslike jalgade juhtumi uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles