Mis saab filmist «Püha Tõnu kiusamine»?

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta oodatuim esilinastus – «Püha Tõnu kiusamine». Prantsusmaalt värvatud Denis Lavant aktsioonis.
Aasta oodatuim esilinastus – «Püha Tõnu kiusamine». Prantsusmaalt värvatud Denis Lavant aktsioonis. Foto: Vahur Puik

Uusimat ja suurimat Eesti filmi, režissöör Veiko Õunpuu «Püha Tõnu kiusamist» pidi Tallinnas näitama Cinamoni kino, kuid seoses teisipäevase laevaringuga näeb filmi kinos Sõprus, kuni Cinamon taas avatakse.



«Saavutasime Cinamoniga kokkuleppe, et Cinamoni taasavamiseni on võimalik «Püha Tõnu» vaadata Sõpruses,» ütles 15 miljoni kroonise eelarvega filmi produtsent Katrin Kissa.



«Toimub kaks seanssi päevas. Kui kino Cinamon on jälle turvaline, siis hakatakse näitama sealsetes uutes heades saalides. Cinamoni inimesed arvavad, et juba järgmisest nädalast on nad võimelised filmi näitama oma saalides.»



«Avanädal on filmi vaadatavuse jaoks ülioluline,» märkis produtsent. «Olime filmi näitamise katkemise pärast väga suures mures.»



Kissa sõnul otsustati filmi ikkagi Sõpruses näidata, ehkki see ei too nii palju tulu: «Panime filmi Sõprusesse, et inimestel, kes väga tahavad, oleks võimalik seda ikkagi näha.»



Filmi saab näha ka Tartu Cinamoni kinos, kokku on filmist neli koopiat. «Forum Cinema kinodes ei hakata «Püha Tõnu kiusamist» kindlasti näitama, sest nende kinode kavad on juba pikemat aega paigas,» seletas Kissa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles