Kontsert kutsub vanamuusikaansamblisse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili vanamuusikaansambel.
Kiili vanamuusikaansambel. Foto: Internet

Laupäeval kell 17 annab Kiili vanamuusikaansambel Rakveres Kaurikooli saalis (Koidula 14) barokieelse vanamuusika kontserdi "Vaga ja vallatu".


Kiili kunstide kooli seinte vahel alustanud ansambel kutsuti Kaurikooli külla just sel põhjusel, et innustada kokku kutsuma ka oma kohalikku barokkansamblit, kus võiksid osaleda erineval tasemel pillimängijad üle kogu maakonna.



Kiili vanamuusikaansambli juhendaja, magistrikraadiga barokkflöödimängija Heili Mei­baum on lubanud siinsele loodavale ansamblile oma nõuga abiks olla. Kaurikool ootab kõiki vanamuusikahuvilisi pillimängijaid kontserti nautima ja enda ansamblis osalemise soovist teada andma.



Kiili vanamuusikaansambel on arendanud aktiivset kontserttegevust alates 2003. aastast. Ansambel on esinenud paljudes väärikates kontserdipaikades - Mustpeade Majas, Väravatornis, TÜ ajaloomuuseumis, Pärnu kontserdimajas, kirikutes jm, kõige sagedamini aga Tallinna raekojas.



Ansamblit on kutsutud esinema nii rahvusvahelise kui kodumaise tähtsusega üritustele. Menukad on olnud kontserdireisid Rootsis ja Soomes. Ansambel on esinenud ka televisioonis ja andnud koolikontserte. Meelsasti esinetakse ajaloolistes paikades, kus ümbrus omalt poolt muusikat toetab. Möödunud aegade hõngu lisab ka esinejate ajastukohane riietus.



Kauri saali kuulama oodatakse kõiki, sissepääs on tasuta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles