Muusikal “Mowgli” tuleb Rakverre

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Plakat

Kaari Sillamaa laste- ja noorte muusikateater mängib Rakvere teatris 18. oktoobril kell 16 muusikali "Mowgli".


"Mowgli lood ei vaja tutvustamist, sest džunglis loomade keskel üles kasvanud poisi lugu teatakse nii raamatu, multifilmi kui ka teatri kaudu juba palju aastaid," ütles muusikateatri juht Kaari Sillamaa.



Mowgli lugu räägib sõprusest ja vendlusest, aga ka reetmisest või siis lihtsalt eelarvamustest tingitud vääritimõistmisest. Samuti armastusest ja eelkõige sellest, et inimese nimi ja staatus tuleb välja teenida aususe, suuremeelsuse ja austusega kõige elava vastu.



Laval on kolm Mowglit: väike Mowgli, kes hundikutsikate keskel pesa leiab, teismeline poiss, kes karu Baloo ja panter Bagheera käest džunglitarkusi õpib, ja noormees, kes lõpuks inimeste hulka tagasi läheb. Ka hundipere kasvab koos Mowgliga - nii mängivad kutsikaid mudilasteatri lapsed, täiskasvanud huntidest õdesid-vendi noorteteatri õpilased.



Kurjuse kehastus, kes õiglase karistuse teenib, on tiiger Sherekhan ja kõige suurem tegelane on laval kaljumadu Kaa - tema saba on 15 meetrit pikk.



Ja nagu muusikalis ikka, toetab kõike muusika - hundid laulavad, ahvid tantsivad ja inspitsient ning kostümeerijad teevad lava taga rividrilli, kuna riietada on 102 noort näitlejat vanuses 4-25.



"Muusikal "Mowgli"on nüüdseks ära käinud Vanemuises ja Endlas ning Tallinnaski on esitatud seda kuuel korral. Kuigi Rakvere etendus sattus valimiste päevale, pole sest ehk midagi. Võib-olla on päris tore nii olulisel päeval koos perega vahelduseks laulvasse džunglisse põigata," arvas Sillamaa.



"Mowgli" lavastaja ja muusikajuht on Janika Sillamaa, koreograaf Kristin Pukka, kostüümikunstnik Kristel Viksi, lavakunstnik Villu Feldberg.



Kaastegevad showballet Visavi ja tantsustuudio Antre. Etenduse kohta saab teavet aadressilt

mowgli.lkkk.ee

.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles