Viisitamm – kloun või poliitgeenius?

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Kirjastus MASK toob sel nädalal turule oma esimese raamatu sarjast «Meie Aja Salapärased Kangelased», mis püüab portreteerida inimesi, kes on Eestis kogunud vastuolulist kuulsust. Raamatud hakkavad ilmuma A5 formaadiliste ja pehmekaanelistena ning nende letihind jääb alla 100 krooni. Esimese raamatu kangelaseks on Pärnu Linnapea Mart Viisitamm.

«See sari ei ole kindlasti klassikaline elulugude sari, millega eestlased on viimasel ajal harjunud. Pigem keskendume hetkel kuulsuse tipus olevatele inimestele, kellega kaasneb palju vastuolulisust ja värvikaid kuulujutte.»

«Tihti on nad endale ise võtnud mingi maski või on see neile ette pandud meedia poolt, raamatutega tahame aga vaadata maski taha. Me soovime neist inimestest anda laiema pildi kui ehk massimeedia oma piiratud formaadis suudab.» lausus Uku Krieger, kirjastuse juht ja raamatute üks autoreid.

Esimene raamat, «Viisitamm – kloun või poliitgeenius,» jõuab kauplustesse veel sel nädalal. Raamatus on püütud vaadelda Mart Viisitamme kujunemist üheks Eesti enimtuntud linnapeaks, kes on Pärnu Keskerakonna aktiivset liikmeskonda mõne aastaga viiekordistanud.

Samuti on raamatus analüüsitud, miks on Viisitamm saanud endale klouni maine. Raamatu tiraaz on 2000, see on trükitud Tallinna Raamatutrükikojas.

«Me ei karda sekkuda oma raamatuga valimisheitlusesse, kuigi tegelikult on praegune ajastus lihtsalt kokkulangevus, sest hilinesime oma plaanidega umbes paar kuud.» sõnas Krieger.

«Samas miks mitte pakkuda inimestele lõbusat lugemist ühest kandideerivast poliitikust, kellest niikuinii iga päev meedias räägitakse.»

Mõnusat lugemist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles