Mustaks värvitud valge modell solvab mustanahalisi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf Steven Klein on tuntud oma pisut eriliste ja šokeerivate piltide poolest, näiteks sel pildil on ta kujutanud räppar Kevin Federline'i.
Fotograaf Steven Klein on tuntud oma pisut eriliste ja šokeerivate piltide poolest, näiteks sel pildil on ta kujutanud räppar Kevin Federline'i. Foto: UPPA/Photoshot/SCANPIX

Tumedaks võõbatud valgenahaline modell prantsuse moeajakirjas Vogue on moeasjatundjate seas hulga meelepaha põhjustanud.


Ajakirja kauaaegse toimetaja Carine Roitfeldi poolt stiliseeritud ja fotograaf Steven Kleini tehtud fotodel on hollandi modell Lara Stone mustaks värvitud, vahendab Telegraph.

Blogipidajate ja moekommentaatorite hinnangul on moepiibliks peetav ajakiri seekord üle piiri läinud.

Tuntud Ameerika blogipidaja Jezebel märgib, et valge inimese mustaks värvimine selle nimel, et teisi valgeid lõbustada, on solvav.

Prantsuse rassismivastase organisatsiooni president Dominique Sopo arvab samuti, et kuigi pilti pole tehtud rassistlikel kaalutlustel, on see siiski taktitundetu.

Ajakirja enda arvates hea maitse piiri ei ületatud, kuid täpsemat kommentaari ei ole stilistilt veel õnnestunud saada.

Kas tegu on kunsti või solvanguga, seda vaata SIIT või SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles