Kiire auto tõstab meeste testosteroonitaset

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porche 911 Carrera
Porche 911 Carrera Foto: Wikipedia.org

Hiljuti Kanadas Concordia ülikoolis tehtud uurimuse kohaselt tõstab kiire autoga sõitmine meeshormooni testosterooni taset ning tekitab mõnutunde.

Teadlaste kinnitusel muutub meeste organismi keemiline koostis, kui nad näiteks sportauto rooli istuvad, kirjutab The Telegraph.

Uurijate sõnul saab sellega seletada ka fenomeni, miks mõned keskeakriisis vaevlevad mehed endale järsku uhke sportauto ostavad.

Madalat testosteroonitaset seostatakse südamehaiguste, diabeedi ja depressiooni suurema tekkevõimalusega.

Uuringud on näidanud, et liiga madala testosteroonitasmega üle 50-aastastel meestel on 33 protsenti suurem oht surra enneaegselt kui neil, kel selle hormooni tase on normaalne.

Ka toodab meeste keha vananedes seda hormooni vähem.

Uurijate katses osales 39 nooremas eas meest. Neil lasti sõita uue Porche 911 Carreraga. Teises katses aga 16 aastat vana Toyota Camryga.

Pärast Porchega sõitmist  näitasid süljeproovid märgatavat testosteroonitaseme tõusu. Kuid Toyotaga sõitmine ei muutnud selle hormooni taset või oli see muutus vaevumärgatav.

Uurijad lisasid, et testosteroonitase tõusis  eriti siis, kui mehed sõitsid sportautoga läbi linna, kus oli palju potentsiaalseid naisimetlejaid.

Maanteel sõites, kus oli vähe võimalikke pealtvaatajaid, tõusis selle hormooni tase ainult pisut.

Teadlaste kinnitusel käivitavad kiired autod meeste organismis ka seksuaalsignaali, mis aitab neil teiste meestega võidelda vastassugupoole tähelepanu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles