Dramamamas on draamat ja maamat

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dramamama.
Dramamama. Foto: Dramamama

Oh-hoo, välismaa ansambel on mängima tulnud! Nii imestas pillimees ja muusikaklubi Plink Plonk produtsent Alari Piispea, kui oli näinud rokkbändi Dramamama loo «Dance» videot ja kuulanud sellele järgnenud paari esimest lugu.



Jääboileri ja Tulli Lumi, aga ka Vanemuise muusikalidesse värvi lisanud ansambli bassimees, arvukalt lauluseadeid teinud ja plaate produtseerinud Piispea ei saa eksida. Hea mängu tunneb kogenud proff ju kohemaid ära. Seekord naelutas tema peamise tähelepanu enda külge kitarrist Laur Joamets.



Just selle noore kitarrimängija kohtumistest laulja Mikk Tammepõlluga ja teineteise lugude täiendamistest sai Dramamama möödunud aasta suvel alguse.



«Mikk soovitas basskitarristiks Viljar Normanit oma endisest bändist Brides in Bloom,» meenutas Joamets. «Viljari pillimänguoskust teadsin juba mõnda aega. Tegelikult olin talle bändi moodustamise osas varem peale käinud. Lõpuks ometi!»



Kolmekesi otsustasid nad valida trummariks Kristjan Kallase. «Teda tundsin samuti päris pikka aega erinevatest džäss- ja poprühmitustest,» lisas kitarrist.



Aasta tõhusat tööd on kandnud nii head vilja, et seda oli sünnis CD-le konserveerida ja rokisõbrale koju kuulata anda. Debüütplaadi esitluskontsert on Tallinnas Rock Cafés 16. oktoobril.



Kas Dramamama on teie senises muusikuelus parim bänd, kus olete osalenud?


«See on siiamaani esimene ansambel, mille üle olen uhke ja jään uhkeks. See on päris bänd!» ütles Joamets. «Mäletan, et unistasin sellisest ansamblist juba väiksest peale.»



«Dramamama on väga hea bänd. Tegus, terane ja südamlik seltskond,» rääkis Tammepõld. «Minu esimene bänd, mis on jõudnud täispika albumini. Olen õnnelik.»



«Jah, on parim – sinna kuulub minu süda!» lausus Norman. «Teine koht läheb Brides in Bloomile.»



«Dramamama koosneb suurepärastest muusikutest, kellel on väga hea klapp,» ütles Kallas. «Seetõttu on see üks parimatest bändidest, kus mänginud olen.»



Muusikalembestel televaatajatel on septembri lõpust alates olnud võimalik näha noore neliku kolmandale singlile «Dance» valminud videot. Sellesse on režissöör Maria Reinupi juhtimisel saanud rohkesti bändi nimega kokku klappivat teatraalsust, ekraanil on nii groteskset draamat kui ka seksikat maamat.



Teatraalsust tahab bänd ka tulevikus järgida. Näiteks Tammepõld soovib tulevastele kontsertidele tuua mõjuvaid visuaalseid lahendusi.



«Olen endine Estonia teatri orkestrant,» märkis Kallas. «Ehk see mõjutab meie bändi teatraal­set suunda ka edaspidi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles