Eesti suurim mälumängusari alustab XI hooaega

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli aastat tagasi toimusid Eestis ka Euroopa meistrivõistlused mälumängus.
Neli aastat tagasi toimusid Eestis ka Euroopa meistrivõistlused mälumängus. Foto: Liis Treimann

MTÜ Eesti Mälumänguliit korraldab hooajal 2009/20010 üheteistkümnendat korda üle-eestilise omavalitsustevahelise mälumängu Eesti Maakilb.


Ürituse eesmärgiks on vaba aja huvitavam sisustamine ja Eesti omavalitsuste omavaheline mõõduvõtt, seejuures laiemal huviliste ringil on võimalus oma teadmisi ja loogilist mõtlemist võrrelda nii naabrite kui kaugemalt pärit kilvahuvilistega.

Sarja lõppedes selguvad hobi-tasemel harrastajatele mõeldud Rahvaliiga ja meistritele suunatud Superliiga edukamad. Kuna sarja eelringi mängud toimuvad regioonides, siis sõidukaugused on võimalikult lühikesed.

Võimaluse korral võib ühe regiooni piires tekkida veel ka mõni alagrupp, mis vähendaks sõidukaugusi veelgi (näiteks Väinamere regioonis toimuvad eraldi Lääne-, Saare- ja Hiiumaa alagrupi mängud, kuid üldist arvestust peetakse kogu regiooni kohta).

Eesti Maakilva sarjas saavad osaleda kõik Eesti vallad ja linnad, aga ka külad, linnaosad, alevid, alevikud ja asumid kas ühe või mitme võistkonnaga.

Võistkonna iga liige peab elama või töötama (põhikohaga) antud omavalitsuse territooriumil; lisaks on lubatud üks mängija (alla 2000 elanikuga omavalitsustel kuni kaks), kes ei vasta neile nõuetele. Erandina võivad osaleda ka naabervaldade ühiskoondised.

Võistkonna suuruseks on kuni 6 mängijat: neli põhi- ja kaks vahetusmängijat. Korraga on lauas 4 mängijat. Juhul, kui üks mängija on noor (sünniaeg 01.01.1990 või hilisem), siis võib võistkond mängida korraga viiekesi lauas. Neljakesi lauas mängivad võistkonnad võivad mängu jooksul teha ühe vahetuse.

Turniiriks on Eesti jaotatud viide regiooni: HARJU - Tallinn, Harjumaa ja Raplamaa; VIRU -Virumaad ja Järvamaa põhjaosa; UGANDI - Tartumaa, Põlvamaa, Valgamaa, Võrumaa ja Jõgevamaa; SAKALA - Pärnumaa, Viljandimaa ja Järvamaa lõunaosa; VÄINAMERE - Saaremaa, Hiiumaa, Läänemaa ja Pärnumaa (Varbla ja Koonga vald).

Sari koosneb kahest eelvooru mängust, mis toimuvad kõigis regioonides üheaegselt - 31. oktoobril 2009 ja 30. jaanuaril 2010.

Eelregistreerimine regiooni kontaktisikute kaudu: Tenno Sivadi (toimkond; Harju Maavalitsus) tel. 6118792 (tööl), 6015666 (kodus); tenno.sivadi@mv.harju.ee ; Tõnu Talve (58081699), Sakala mängujuht Kai Oidermaa - caissa7@hotmail.com (5286534) või Koit Nook (peakohtunik, koit.nook@mail.ee tel. 5134363 või kodus 7994261).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles