Isa pidi valima, kas päästa poeg või tütar

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Wikipedia.org

Suurbritannias Walesis sattus üks isa kanuuõnnetuse tõttu raskesse olukorda ja pidi valima, keda lastest päästa enne, kas üheksa-aastane poeg Edward või tema kaksikõde Billie.

Ian Clayton  päästis esimesena lõpuks selle lapse, kelle elu oli võimalik päästa, kirjutab AP.

Kui mees enam tütart ei näinud, arvas ta, et laps on jäänud kanuu alla ning Wye jõe vool on ta kaasa viinud. Siis suunas ta tähelepanu pojale, kes oli jões ujunud oksaraagudesse takerdunud. Ta vedas poja kaldale.

Kui poeg oli turvaliselt kaldal, tahtis isa ka tütart otsima minna, kuid kaaslased takistasid tal hüppamast jääkülma vette, kus ta ka ise oleks võinud surma saada.

«Kumb kaksikutest enne päästa, kas poeg Edward või tütar Billie? Olen siiani mõelnud, et kas ma ikka käitusin õigesti,» sõnas Clayton.

Isa sõnul oli ta poeg hüüdnud, et päästa õde enne.

«Tütar Billiet ei näinud ma enne, kui sukeldujad olid ta jõest välja toonud ja ta viidi operatsioonile,» lisas isa.

Ta jätkas, et tütar suri ja nad igatsevad väga ta järele.

Juhtum sai Suurbritannias palju vastukaja selle tõttu, et Clayton on Yorkshire`is asuva telekanali ITV saatejuht.

Ian Clayton ei olnud enne õnnetusega lõppenud retke kanuuga sõitnud. Instruktorid soovitasid tal keset jõge liikuda, kuid kui ta püüdis kanuud kiirevoolulises jões teise suunda pöörata, läks sõiduriist ümber.

Perekonna ema ei olnud retkel kaasas, kuna ta kartis vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles