Galetini geniaalne idee: saatke Kerli Kõiv Eurovisioonile!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli Kõiv oli Õllesummeri viimase päeva tõmbenumber
Kerli Kõiv oli Õllesummeri viimase päeva tõmbenumber Foto: Jelena Rudi

Vahepeal oli suur poleemika selle üle, kas Eesti peaks rahanappuse tõttu järgmise  aasta Eurovisioonist loobuma või mitte. Eurovisioonivõistluste ametlik fotograaf Indrek Galetin käis välja geniaalse idee: «Eesti võiks järgmisel aastal kohaliku eelvooru ehk «Eesti laulu» ära jätta ja saata otse Norrasse Kerli Kõivu. Palju arukam ja odavam.»

Indrek, kas usud tõesti, et Kerli unistus oleks Eurovisioonile pääseda?

Kui Kerlile teha ettepank sõita Oslosse ja esindada Eestit Eurovisioonil ilma eelneva sõelumiseta ning meie kohalik eelvoor «Eesti laul 2010» ära jätta, siis miks ta ei peaks nõus olema? 

Väga paljud riigid ei korralda juba ammu eelvoorusid ja saadavad mõne kindla artisti otse Eurovisioonile. Näiteks 2004. aasta võitja Ruslana ei läbinud eelnevalt Ukrainas eelvooru ja pääses nii otse suurele lavale ning sadade miljonite televaatajateni.

Kerli on osalenud Eurovisiooni eelvoorus, kuid kahjuks ei võitnud ta oma väga erilise looga toona siiski eestlaste ja žüriiliikmete südameid...

Kerli 2003. aasta eurolaul «Beautiful inside» oli paljude lemmik ja arvan, et toona oleks ta koju toonud palju kõrgema koha kui Ruffus. Rääkisin mais toimunud Eurovisioonil Moskvas sel teemal väga paljude asjatundjate ja fännidega ning kõik kiitsid minu mõtte väga heaks. Inimesed teavad ja armastavad Kerlit!

Mida Eurovisioon Eestile annaks ja mis kasu oleks sellest Kerlile? Kas Eesti pole sellest Eurovisiooni klounaadist juba välja kasvanud? Ja Kerli lööb juba nagunii  laineid laias maailmas. 

Ma ei tea mis asi on Eurovisioonist välja kasvamine, sest iga aastaga püüdleb sinna aina rohkem ja rohkem artiste ning mõni koguni teist või kolmandat korda.

Kerlile annaks Eurovisioon väga palju juurde ja teeks sinilinnu püüdmise palju kergemaks. Kas mäletate, et just Eurovisioonilt on tuule tiibadesse saanud näiteks Abba, Celine Dion, Toto Cutugno, kolmekordne võitja Johnny Logan, Carola, Dana International jpt.

Eurovisioonist on osa võtnud ka paljud tuntud artistid ja heliloojad nagu Kate Ryan, Tatu, DJ Bobo, Andrew Lloyd Webber, Patricia Kaas, Dita Von Teese jpt.

Miks just Kerli Kõiv?

Kerli on unikaalne ja tal on suurepärane stiil. Arvan, et ta suudaks Eestit väga edukalt esindada! Eesti Rahvusringhääling (ERR) peaks seda varianti kindlasti kaaluma, sest Eurovisioonist loobumine ei ole lahendus.

Eurovisiooni lauluvõistlus on Euroopa suurim telešõu ja isegi maailma suurim. Kolm šõud (kaks poolfinaali ja finaalvõistlust) vaatab kokku üle 105 miljoni inimese Euroopas ja umbes pool miljardit inimest kogu maailmas. Kusjuures Eurovisiooni kantakse üle ka näiteks Austraalias.

Mida arvad Sina, kas Eesti peaks ilma eelvooru korraldamata, saatma Eurovisioonile ühe meie kõige populaarsema laulja. Kes võiks see Sinu arvates olla? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles