Dub FX tutvustab noortele oma kunsti

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dub FX.
Dub FX. Foto: www.myspace.com/dubafex

Reedel Pärnu kontserdimajas esinev Euroopa üks tuntumaid

beatbox

'iartiste Dub FX tutvustab laupäeval algusega kell 13 Pärnu avatud noortekeskuse kohvikus-klubis IN nii oma muusikat kui vastab huviliste küsimustele.


Noortekeskuse MKE kuraator Toomas F. Aru teatel kestab kohtumine laupäeval kogu päeva vältaval üritusel "Kultuur on seksikas" tuntud

beatbox

'iartistiga umbes kaks tundi.

"Dub FX näitab, kuidas ta oma asju teeb ehk tutvustab inimese ja masina imelist sümbioosi," märkis Aru. "Samuti vastab muusik noorte küsimustele ja räägib oma kirjust elust. Põhimõtteliselt on ta ju suvaline hipi, kes rändab mööda maailma ja teeb oma asja. Nüüd on ta jõudnud sellisele tasemele, et kõik tahavad temaga koostööd teha."

Vestlus toimub artistiga inglise keeles ja on kõigile tasuta.

Benjamin Stanford esinejanimega Dub FX on artist, kes tuuritab mööda Euroopat ja annab live-esinemisi, jättes kõrvale kõik muusikalised instrumendid ja kasutades vaid oma häälelisi oskusi. Dub FX ei tee koostööd suurte plaadifirmadega ja tal ei ole produtsenti - ta eelistab vaba ja loomingulist lähenemist.

Dub FXi muusikas on nii meloodiat kui rütmi, põimitud on lüüriline viis ja tantsuline stiil. Ühe mehena suudab ta luua muusika, mida pillidel mängiks terve ansambel.

Laupäevane üritus "Kultuur on seksikas" jätkub INis kell 16 Jasper Zoova näituse avamise ja videoinstallatsioonidega.

"Keskendume ainult Zoova vanemale loomingule, 10-15 aasta tagustele projektidele," ütles Aru. "Ateljeesse lähevad rippuma tema selle aja maalid, kuid pearõhk on Zoova tolle aja videoinstallatsioonidel ja VJ projektidel."

Noortekohviku-klubi üritus kulmineerub kell 20 algava kontserdiga "Jazz on ka seksikas: VJ Jasper Zoova minevik", kus esinevad J.O.K.K., Indrek Palu ja Marek Talts Duo. Kontserdi ajal näidatakse Zoova installatsioone kohviku seinal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles