Saagim koos Mart Laariga koristustalgutel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim; "Olen üle prahi!"
Anu Saagim; "Olen üle prahi!" Foto: Jelena Rudi

Anu Saagim läks Mart Laari algatatud metsakoristustalgutele, et härra poliitikuga õlg õla kõrval rehitseda ja törts asjalikku poliitjuttu ajada. Ühisrehitsemisest ei tulnud küll kahjuks suurt välja, aga Elu24 peatoimetaja sai see-eest südamelt kõik ära öelda.

Linnapeakandidaat Laar oli koristustöödele saabunud šikis riietuses - triiksärgis ja viksitud kingades. 

Saagim: Mina ei usu, et Sina oled jõudnud siin täna juba midagi koristada, riided on puhtad ja puha...

Laar: Olen siin täna juba televiisoreid tassinud küll, aga tuleb osata end lihtsalt mitte ära mäkerdada.

Tule, tule ma näitan Sulle... Vaata, need kaks televiisorit ja suured kotid on muide kõik meie tassitud. Herkel, tule Sina ka siia ja räägi, kust me alustasime. Näe sealt, enne oli seal päris kaunis kodutute pesa.

Saagim: Aga pane nüüd kindad kätte ja ma annan ühe reha Sinu kätte ja hakkame riisuma...

Laar: Ei pane, no mis ma hakkan nüüd siis siin tsirkust tegema... Kuule, me oleme täna juba tööd teinud! Töö tegemist mina mängida ei oska... Mina tegin oma töö juba hommikul ära ja kui ma hakkan Sinuga siin lolli mängima, siis see edasi ei aita.

Tahad ma näitan, vaata siia oli diivanitest ehitatud kodutute varjualune. Eterniidist oli kena katus ja... Aga ausalt öeldes ei saa ma aru, kuidas inimesed viitsivad tassida oma külmikuid ja televiisoreid süles siia kaugele võssa, selle asemel et need prügimäele viia.

Muidugi see nõuab ka kanapimedust linnavõimude poolt, et seda kõike mitte tähele panna. 

Saagim: Miks meie tänavad on nii mustad? Seal on kohati võimatu jalgsi liikuda ja sellepärast mina näiteks sõidan isegi suhteliselt lühikesi vahemaid autoga. Kui Sinust Mart saaks linnapea, mida Sina meie roojaste tänavate suhtes ette võtaksid?

Laar: No see on ilmne liialdus, nii roojased need tänavad nüüd ka ei ole, et nendel kõndida ei saa. Kuule Anu, Sa peaksid elama Hong Kongis, kus süljelärtsaka eest antakse kohe piitsa.

Saagim: Kui Sina lähed mööda tänavat ja näed maas prahti või koera pupud või süstalt, kas korjad üles?

Laar: Vaat koera pupud küll pole näinud, aga süstla olen küll oma käega üles korjanud ja ära visanud.

Kas Sina valiksid Mart Laari linnapeaks?

Vaata meeleolukat videolõiku!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles