Karl Lagerfeld: paksukesed hoidku catwalk`ilt eemale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kuulsa moekunstniku Karl Lagerfeldi arvates ei ole normaalsuuruses modellidel catwalk`ile asja.

Lagerfeld avaldas oma seisukoha pärast seda, kui Saksamaa menukas naisteajakiri «Brigitte» kuulutas, et hakkab modellidena kasutama «tõelisi naisi», kirjutab The Telegraph.

Lagerfeldi sõnul on null suuruses modellide kritiseerijad ülekaalulised ja kadedad kartulikrõpsude õgijad.

«Mitte keegi ei taha näha paksu modelli. Kena kehaga modellide kõige suuremad kritiseerijad on koduperenaised, kes istuvad televiisori ees ja vitsutavad kartulikrõpse,» on kuulsa moekunstniku seisukoht.

Lagerfeld mõistis Saksa ajakirja professionaalsete modellide mitte kasutamise plaani hukka ning lisas, et ajakiri andis ülekaaluliste naiste survele järele.

«Brigitte» peatoimetaja Andreas Lebert sõnas, et ta töötajad olid tüdinenud alakaaluliste modellide fotode kenamaks muutmisest.

«Aastaid kasutasime Photoshopi, et neile anorektilistele naistele natukenegi ümarust anda. Nende rinnad ja reied olid meie suurim probleem. Lõpuks leidsime, et nende «ümardamine» on lausa perversne. Sellel ei ole midagi pistmist meie uue plaaniga, kasutada normaalsuuruses tavalisi naisi modellidena,» selgitas peatoimetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles