Alo Põldmäe toob uue kunsti muuseumi fotod ja muusika

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ürgaja Veenus.
Ürgaja Veenus. Foto: Alo Põldmäe

Täna, 12. oktoobril  kell 17 avaneb Pärnu uue kunsti muuseumis Alo Põldmäe fotonäitus “Semiootiline Neeruti” ja kõlab tema romantiline muusikateos “Neeruti süit”.



Väga harva juhtub, et ühe looja mõttetööst sünnivad üheaegselt nii heliteos kui fotonäitus. Komponist Alo Põldmäe sai hakkama just sellise audiovisuaalse tööga 2007. aastal, kui ta päeval kolas fotokaameraga mööda Lääne-Virumaa metsi ja õhtul istus klavessiini taga. Nii sündisid romantiline muusikateos "Neeruti süit" ja sajast ülesvõttest koosnev fotosari "Semiootiline Neeruti".



Näitus, mille helilooja, pedagoog, Eesti teatri- ja muusikamuuseumi teadur Alo Põldmäe tõi Pärnusse, viib vaataja nõiutud metsa, kus kasvab palju kummalisi puid. Näituse avamisel kõlab “Neeruti süit”. Seejärel palub näituse kuraator Mark Soosaar kunsti- ja muusikasõpru jalutuskäigule, et saada sõbraks Pärnu linnas kasvavate eriskummaliste puudega.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles