Koduaresti pandud teismeline tütar kaebas isa kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduaresti pandud teismeline tütar kaebas isa kohtusse
Koduaresti pandud teismeline tütar kaebas isa kohtusse Foto: SCANPIX

Kanadas Quebeckis on käimas isa ja tütre vaheline avalik kohtuvõitlus.

Koduaresti pandud tütar kaebas isa kohtusse ning võitis teda juba esimese ja teise astme kohtus, kirjutab AFP.

Isa pani lapse koduaresti pärast seda, kui avastas, et ta 12-aastane tütar külastab keelatud internetilehekülgi. Isa sõnul oli ta tütar endast internetti üles riputanud ka ebasobivaid ja liiga paljastavaid fotosid.

Isa keelas pärast seda lapsel klassiekskursioonile minna. Tüdruk oli varem emalt saanud  sellel osalemiseks loa.

Teismeline vihastas isa otsuse peale ja andis ta kohtusse põhjendusega, et tegemist oli liiga karmi karistusega.

«Kohus oli tüdruku arvates tema viimane võimalus õiglus jalule seada. Tüdruk tõepoolest soovis koos klassikaaslastega ekskursioonile minna,» selgitas tüdruku advokaat.

Kohus langetas tüdruku suhtes soodsa otsuse ja ta pääses ekskursioonile. Kohtu otsuse peale solvunud isa andis juhtumi edasi käsitlemiseks kõrgema astme kohtusse. Seal aga lükati see tagasi.

Nüüd plaanib isa asjaga minna Kanada kõige kõrgemasse kohtusse. Isa sõnul on tegemist põhimõttelise küsimusega.

2008. aastal alanud kohtulahing on rikkunud isa ja tütre suhted täielikult. 12-aastane suhtleb nüüd ainult oma emaga ja elab tema juures. Tüdruku vanemad on lahutatud.

Quebecki kohus on mures, et selle juhtumi eeskujul võib veel sarnaseid kohtujuhtumeid ette hakata tulema. Kohtu esindaja sõnas, et vanematel ja lastel tuleks oma probleemid ikka ise ära lahendada, mitte kohe kohtu poole pöörduda.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles