Näitus ja töötoanädal Kondase keskuses

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Wildrose näitas Kondase keskuses oma töid ja õpetas kunstihuvilisi ka kaks aastat tagasi.
Anna Wildrose näitas Kondase keskuses oma töid ja õpetas kunstihuvilisi ka kaks aastat tagasi. Foto: LAURI ALVER/

12. oktoobril saavad huvilised Kondase keskuses näha Soome iseõppinud kunstniku Anna Wildrose uusi töid ja osaleda tema õpitubades.


Graafik Tõnu Kuke sõnul on seekordne näitus Wildrose tavapärasest stiilist natukene erinev.



«Oma tööde kohta ütleb ta, et need on valmistatud enamasti eimillestki, sobimatutest, käsitsi tehtud, kallitest, hinnalistest, liigutavatest, katkistest ja kadumaläinud asjadest,» rääkis Tõnu Kukk. «Tema miniassamblaaže meenutavad maalid on väga teatraalsed ja põnevad, otsekui ulmad uinuvate kaunitaride kostüümidest, vanaemade albumitest ja pärlikarpidest.»



Wildrose armastab oma taiestes kasutada hõõguvaid värve, eriti kulla- ja hõbedatoone, kuid seekordsel näitusel võib näha kriiskavalt värvilisi kollaaže.



«Tema maalid on detailirohked nagu lasteraamatute illustratsioonid, kus armsaid üksikasju kutsutakse üha uuesti ja uuesti üle vaatama.



Kunstniku lemmiktehnika on papjeemašee, mis laki, liimi, traadi, sitside-satside, vanade müntide ja suletuttidega kaetult tekitab õhinat ja järeletegemishimu,» rääkis Tõnu Kukk.



Kunstnik on Viljandis kogu järgmise nädala ja korraldab Kondase keskuses töötube. Huvilistel palutakse kaunistamiseks kaasa võtta väike ese: lillepott, huvitav anum või papist karbike. Töötoad kestavad 1–1,5 tundi ning juhendatakse inglise keeles.



Anna Wildrose näitus jääb Kondase keskuses üles detsembri keskpaigani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles