USA muusikali- ja näidendiauhindade jagamisel võidutses «South Pacific»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deanna Dunagan vastu võtmas näidendikategoorias parima naispeaosatäitja Tony auhinda rolli eest näidendis «
«August: Osage County»
Deanna Dunagan vastu võtmas näidendikategoorias parima naispeaosatäitja Tony auhinda rolli eest näidendis « «August: Osage County» Foto: Reuters / Scanpix

USAs New Yorgis jagati muusikali- ja näidendiauhindu Tonysid.

Muusikalidest võidutses Richard Rogersi ja Oscar Hammersteini 1949. aastal kirjutatud muusikal «South Pacific», mis võitis seitse auhinda, kirjutab Reuters.

Näidendite kategoorias oli võidukas aga Pulitzeri auhinna võitnud «August: Osage County» viie Tonyga.

«South Pacific» kandideeris 11 kategoorias ja võitis seitsmes - parima uuesti lavaletoomise, lavastaja, meespeaosatäitja, dekoratsioonide, kostüümi, valgustuse ja heli kategoorias.

«South Pacific» lavastaja Bartlett Sher sõnas, et see muusikal räägib küll rassilistest pingetest Teise maailmasõja päevil, kuid sobib oma teema poolest ka tänasesse päeva, sest demokraatliku partei presidendikandidaadiks sai mustanahaline Barack Obama ning USA võib saada esimese mustanahalise presidendi.

Näidenditekategoorias võidutses Tracy Lettsi näidend «August: Osage County», mis sai Tony auhinnad parima näidendi, parima naispeaosatäitja, lavakujunduse ja lavastuse kategooriates.

Näidend räägib Oklahoma maapiirkonna perekonna keerulistest suhetest.

Parimaks muusikaliks tunnistati Manhattanil elavate ladinaameeriklaste elust rääkiv «In the Hights».

Broadway veteran Patti LuPone sai parima naispeaosatäitja Tony muusikalide kategoorias rolli eest muusikalis «Gypsy». Tonyd said ka sama muusikali meeskõrvaosatäitja Boyd Gaines ning naiskõrvaosatäitja Laura Benanti. See muusikal räägid ühe strippari mälestustest.

Muusikalide kategoorias sai meespeaosatäitja Tony Paul Szot rolli eest muusikalis «South Pacific».

Parimaks naispeaosatäitjaks näidendite kategoorias tunnistati Deanna Dungan lavastusest «August: Osage County», parima meespeaosatäitja Tony läks Mark Rylance`il osatäitmise eest lavastuses «Boeing-Boeing».

Tony auhinnad asutati 1947. aastal ja need said nime näitlejanna Antoinette Perry järgi, kelle hüüdnimi oli Tony. 1946. aastal surnud Perry tegutses ka Broadway lavastaja ja produtsendina ning asutas teatriharidust toetava organisatsiooni American Theatre Wing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles