Pärnu Poisid esitlevad plaati

, Pärnu filharmoonia reklaamitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Pärnu Poisid rõõmustamas rahvast eelmisel suvel Pärnu hansapäevadel: Mati Kiviselg (vasakult), Eddi Leet, Kuldev Suits, Raido Koppel, Ado Kirsi.
Ansambel Pärnu Poisid rõõmustamas rahvast eelmisel suvel Pärnu hansapäevadel: Mati Kiviselg (vasakult), Eddi Leet, Kuldev Suits, Raido Koppel, Ado Kirsi. Foto: Risto Tamm

Oma esimese CDni on jõudnud humoorikas pillimeeste punt Pärnu Poisid.


Pärnu Poiste nimeline loominguline kollektiiv sai kokku 2004. aasta suvel pärast keraamik Eddi Leedi edukat tuubaostutehingut. Kohe liitusid temaga lõõtsamehed Mati Kiviselg ja Raido Koppel ning puhkpillide mängija Sander Udikas.



Kuna ansamblipoiste väitel peaks korralikul pundil olema kindlasti juhendaja, liitus meestega rahvamuusiku diplomiga Ülle Jantson. Ansambli looming sünnib ühiste proovide ja arutelude tulemusel.



Nüüdseks on projekt kasvanud fanaatiliseks liikumiseks, mis pidevalt laienedes haarab endaga masse ehk pillimehi nii suvituslinnast kui Audrust ja Lavassaarest, vahel isegi Euroopa avarustest Kielist ja Brüsselist.



Repertuaari põhirõhk on Poti-Eedu (Eddi Leet) sõdurilauludel ja shanty'del ehk madruselauludel, inspireerituna austria ja angloameerika pärimusmuusikast.



Põhiliselt rahvalikke lugusid esitavad Pärnu Poisid on põiganud üle Maarjamaa piirigi, käidud on Lätis, Belgias, USAs, Kanadas. Pillimeeste sõnutsi on vahetumad esinemised Viljandi folgil ja Kihnu pidudel mängides või lodjaga Emajõel seilates.



Peale humoorikate laulude-pillilugude ja koomilise väljanägemise on kiuksuga pillimeeste-lauljate lavanimedki: Poti-Eedu ehk Eddi Leet (laul), juhendaja ehk Ülle Jantson (altplokkflööt, akordion), Rodion Lõõts ehk Raido Koppel (nööpakordion), Matvei Korts ehk Mati Kiviselg (nööpakordion), Vile-Sander ehk Sander Udikas (viled, klarnet), Kirsi Ats ehk Ado Kirsi (eufoonium), Kitarri-Riff ehk Rivo Kajo (kitarr, alt), Kullionu ehk Andres Kotkas, Brüsseli mees ehk Kuldev Suits (alt, portfell; Audru, Brüssel), Lääne-Saksa turist ehk Erhard Ohlhoff (tuuba, Kiel).



Plaadiesitluskontsertid toimuvad teisipäeval, 13. oktoobril kell 20 Von Krahli teatris Tallinnas, 14. oktoobril kell 19 Tartus Lodjakojas ja 15. oktoobril kell 19 TÜ Viljandi kultuuriakadeemias. Laupäeval, 17. oktoobril kell 21 on Pärnu Poisid Vanatoa Turismitalus Muhus ja 18. oktoobril kell 16 näeb ansamblit Pärnu kuursaalis. Kõik kontserdid (v.a Tartus) on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles