Uusim moeröögatus: sukavardad ja punane lõngakera

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laadalt leiab ilusaid kudumeid.
Laadalt leiab ilusaid kudumeid. Foto: Caro / Scanpix

Viimase aasta jooksul on majanduskriisis Briti saartel müüdud kolmandiku võrra rohkem lõnga kui varem. Põhjus - sukavarraste keerutajaid tuleb järjest juurde.


Kudumisringide tegevus on hoo sisse saanud ja uusi liikmeid, kes teistega lõngu ja mustreid vahetada soovivad, lisandub ringidesse pidevalt, kirjutab Daily Mail.

Käsitöökaupu pakkuv poekett Hobby-Craft on ainuüksi viimase aasta jooksul müünud üle miljoni lõngatoki, mis tähendab varasemate aegadega võrreldes ligi kolmkümne protsendilist kasvu.

Poeketi juhi Chris Crombie sõnul on isetegemine levimas igas vanuses inimeste hulgas. Müüginumbrite kerkimist kinnitavad ka teised varraste ja lõngade müüjad.

Luksuslik moebränd Weardowney peab kudumisringi Londoni Oxford Streetil asuvas Starbucksi kohvikus. (Mäletatavasti keelas üks Tallinna söögikoht kolme aasta eest enda ruumides kudumise ära. )

Weardowney firma üks asutajaid Gail Downey usub, et kudumise populaarsuse kasvule on kaasa aidanud vardaid keerutavad staarid. Tänu sellele on kudumine järjest glamuursem ning tüüpiline kuduja on väga erinev kunagisest vanaema-imidžist.

Inimesed peavad kudumist väga rahustavaks tegevuseks, samuti läheb see kokku leviva trendiga, et võimalikult palju tuleb teha oma kätega.

Weardowney klientide hulka kuulub teiste hulgas ka rokimehe Rod Stewarti tütar Kimberly, kes on öelnud, et eelistab pigem kududa kui linna peal hängida. Kuulsuste hulgas on kudujatena tuntud veel ka Julia Roberts, Cameron Diaz ja Geri Halliwell.

Briti kudumisajakirja toimetaja Emma Kennedy sõnul algas kudumise renessanss juba viis aastat tagasi, kuid just hiljuti on tõus olnud eriti kiire.

Käsitöö on jälle hinnas, inimesed tahavad ise endale rõivaid valmistada ning on väsinud asjade ostmisest, et need hiljem lihtsalt ära visata, selgitab Kennedy.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles