Kõik Sindit üles võtma

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga paiga ehteks on tema elanikud. pildil Sindi seltsimaja naisansambel Sallallaa.
Iga paiga ehteks on tema elanikud. pildil Sindi seltsimaja naisansambel Sallallaa. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sindi linnavalitsus koos Pärnu fotoklubiga kuulutavad välja fotokonkursi „Sindi sügis 2009".

Fotokonkursi eesmärk on kutsuda nii kohalikke kui mujalt inimesi jäädvustama Sindit kui ilusat ja omapärast väikelinna ning selle elanikke, juhtides nii tähelepanu väikelinna elukeskkonnale ja väärtustele. Paremaid töid kasutatakse Sindi linna esindusalbumi koostamisel.

Konkursil võivad osaleda kõik, konkureerivad vaid Sindi linnas või selle vahetus läheduses tehtud fotod.

Võistlustööde esitamise/postitamise tähtaeg on 30. november. Võitjate autasustamine ja parimatest töödest koostatud fotonäituse avamine toimub 15. detsembril Sindi seltsimajas.

Alates detsembrist saab kõiki võistlustöid näha Pärnu fotoklubi kodulehel www.parnufotoklubi.ee.

Konkurss korraldatakse kolmes kategoorias. Esiteks arhitektuuri ilu ja omapära: vanad kalevivabriku hooned, raudteejaam koos kõrvalhoonetega, huvitavad kortermajad ja eramud pakuvad hulgaliselt pildistamisvõimalusi. Paljudel hoonetel leidub põnevaid detaile.

Teiseks Sindi kui parkide linn: Sindi on oma 22 pargi ja 48 haljasalaga üks rohelisemaid linnu Eestis.

Ja kolmandaks linnakodanikud: linnast teevad linna tema kodanikud oma igapäevatoimetuste, murede ja rõõmudega.

Iga võistlusel osaleja võib esitada kuni 15 fotot. Foto kategooriate tähistamiseks kasutada faili nimes järgmisi lühendeid:

A (arhitektuuri ilu ja omapära); P (parkide linn); L (linnakodanikud). Fotosid oodatakse konkursile digitaalselt TIF- või JPG-failidena, mis on salvestatud PC- või MAC-formaadis CD-le.

Pildifaili pikem külg peab olema vähemalt 2000 pikslit (vastab ligikaudu kolme miljoni piksliga kaamera salvestatud kujutisele).

Pildifail peab olema nimetatud järgmiselt: kategooria,_autori märksõna,_pildi pealkiri, laiend. Näiteks A_Jüri_Raekoda.jpg).

Failinimi ei tohi sisaldada täpitähti ja kirillitsat ning kirjavahemärke (välja arvatud punkt laiendi ees ja alakriipsud failinimes osade eraldamiseks).

Autor vastutab CD töökorras oleku eest. Soovitame kontrollida CDd enne tööde esitamist.

Kõik digitaaltöötluse võtted on lubatud, kuid hindamisel arvestatakse eelkõige foto sobivust linna esindusalbumisse.

Pealkirjaga „Sindi sügis" ja autori märksõnaga varustatud CD konkursitöö(de)ga tuua Sindi linnavalitsusse tööpäeval 9-17 või saata postiga aadressil Sindi linnavalitsus, Pärnu mnt 12, Sindi linn 8670, Pärnumaa.

Eraldi kinnisesse ümbrikusse lisada autori andmed: nimi, aadress, e-mail ja kontakttelefon. Ümbrikule peab olema kirjutatud autori nime asendav märksõna.

Võistluse auhinnafond on üle 11 000 krooni. Kõikide osalenud tööde seast valib žürii välja peaauhinna võitja, kategooriate võitjad ja äramärgitud tööd.

Peaauhinna võitja pälvib Fotoluksilt 4000 krooni väärtuses, kategooria võitja 2000 krooni väärtuses kaupa. Äramärgitud töö autor preemia on 500 krooni väärtuses kaupa Fotoluksilt.

Kõik osalejad, kelle foto valitakse albumisse, saavad trükise valmimisel albumi kingituseks.

Lisainfot saab žürii esimehelt Olev Mihkelmaalt (tel 5341 4678) või olev@parnufotoklubi.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles