Pereminister mängib lastega vägivallamänge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse pereminister Nadine Morano
Prantsuse pereminister Nadine Morano Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse pereminister on sattunud kriitikatule alla selle eest, et ta oma 13-aastasel tütrel vägivaldset videomängu lubas mängida.


Hiljuti ilmus ajakirjas Paris Match illustreeriv foto, millel Prantsusmaa pereminister Nadine Morano oma kolme lapsega teleri ees konsoolimängu mängib, vahendab Idg.se.



Probleem tekkis sellest, et tähelepanelikul silmitsemisel on näha, et ekraanil jookseb kihutamis- ja tulistamismäng GTA - Grand Theft Auto, mille lubatud vanusepiiriks on 18 eluaastat.



Morano kaks vanemat last on küll juba 18 ja 20 täis, kuid noorem tütar alles 13-aastane.



Lisaks meenutab väljaanne Le Figaro, kuidas Morano isiklikult mõne aasta eest GTA vastu võitles.



Kui mängu neljas versioon müüki jõudis, väljastas minister pressiteate, milles väljendas oma rahutust ohtude üle, mida teatud arvutimängud võivad tekitada ning nimetas neid sõltuvusttekitavateks ja amoraalseteks.



Nadine Morano on enda kaitseks öelnud, et ajakirjas ilmunud foto illustreerib just nimelt tema sekkumist ning näitab, et vanemad peaksid viibima oma laste kõrval.








Kommentaarid
Copy
Tagasi üles