Homer Simpsonist sai brittide uus terviseguru

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animategelased perekond Simpsonid
Animategelased perekond Simpsonid Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pontšikuid ja õlut armastavast animategelasest Homer Simpsonist sai Briti valitsuse uus «relv», millega tervislikku eluviisi propageeritakse.

Briti valitsus käivitas kampaania Change4Life ja hakkas hittsarja sponsoriks, annetades selle muudetud osade näitamise jaoks 460 000 naela, kirjutab Reuters.

Brittidele näidatavate osade algus on tavapärane – Homer ja ta perekond istub televiisori ees ning sööb rämpstoitu. Kuid siis hakkab nende menüü muutuma üha tervislikumaks.

Valitsus loodab, et inimesed hakkavad menukate tegelaste järgi käituma ning muudavad oma toitumist.

Minister Gillian Merroni sõnul on eesmärgiks saada animafilmi sihtgrupp, kelleks on enamasti perekonnad, panna mõtlema oma toitumise üle ja seda muutma.

«Simpsonid on üle maailma kuulsad ning armastatud tegelased. Inimesed samastavad end nendega. Selle tõttu peaks animategelaste käitumine ja toitumine mõjutama ka nende fänne,» selgitas Merron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles