Vägilased ja Diskreetse Mango Trio annavad Tallinnas ühiskontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägilased
Vägilased Foto: Rock Cafe


15. oktoobril toimub klubis Rock Cafe selle hooaja teine pärimusmuusika õhtu kus astuvad üles Vägilased ja Diskreetse Mango Trio. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.


Vägilased tulid kokku aastal 2000. Noortel muusikutel, kes kõik on Viljandi Kultuuri Akadeemia lõpetanud, on väga suur erinevate muusikastiilide taust - nii pärimusmuusika, jazzi, rock- ja popmuusika ning paljude teiste suundade näol. Bändi unikaalne helipilt põhineb peamiselt Eesti pärimusmuusikal - regilaulud, laulumängud ja tantsulood - kaasaegne harmoonia ja rütmika annavad lugudele uue elu ja hoo.

Vägilased on peale arvukate kontsertide Eestis üles astunud ka Soomes, Rootsis, Portugalis, Udmurtias, Ukrainas, Šetlandil ja Šotimaal ning USAs.

Diskreetse Mango Trio on pärimusmuusikat, peamiselt regilaule, rokivõtmes esitav bänd. Vaatamata grupi nimele ühendab bänd endas üheksat liiget. 2003. aastast alates Tallinnas tegutsedes on DMT proovinud leida kontakti kaasaegse rahvakultuuri (levimuusika erinevate vormide) ja pärimusmuusika vahel. Bändi muusikat on kuulajate ja ajakirjanike poolt iseloomustatud eelkõige kui värsket, energilist, lõbusat ja kaasahaaravat.

27. novembril 2006. a ilmus plaadifirma hyper.records alt Diskreetse Mango Trio esikalbum «Prigadi-pragadi». Sama albumi eest pärjati grupp Eesti Muusikaauhinnad 2007 galal Aasta Etno/Folkartisti tiitliga.

Piletid on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides hinnaga alates 100 krooni, ukselt ostes maksab pilet 125 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles