Telli aktifoto fotograaf Galetinilt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Järvise ja Lenna Kuurmaa näituse "Amour - vahet pole" eksponaat
Piret Järvise ja Lenna Kuurmaa näituse "Amour - vahet pole" eksponaat Foto: Rene Pringi

«Kui soovid meenutada oma möödunud noorust ning kõrges eas imetleda oma kunagist kaunist väljanägemist, siis jäädvusta see fotona, miks mitte isegi aktifotona,» soovitab meie tuntud fotograaf Indrek Galetin.

Juba mõnda aega on olnud võimalik tellida fotograaf Indrek Galetinilt portree-, tähtpäeva- või  pulmafotode lisaks ka aktifotosid. Fotograafi sõnul on huvilisi piisavalt. 

Kui tihti soovitakse Sult tellida aktifoto? 

Päris tihti. Selles pole midagi häbiväärset. Teema muutus populaarseks peale minu esimest aktifoto näitust «Amour - Vahet pole». Enamus kliente on naisterahvad, kuid tullakse ka paarikaupa. 

Milliseid ettevalmistusi peaks aktifoto soovija enne fotosessioonile tulekut tegema?

Mitte midagi erilist. See on nagu passipildi tegemine. Ainuke mida soovitan on fotomeik. Klient võib selle teha lasta ilusalongis, kuid võin meigikunstniku ka ise stuudiosse organiseerida. 

Samuti võiks kliendil olla mingisugunegi visioon, mida ta soovib. Soovi korral võib kaasa võtta ka näidiseks mõne ajakirja pildi. Huvitav on see, et paljud on soovinud teha mõnd analoogset fotot nagu tegin oma esimesele näitusele «Amour - Vahet pole». 

Olen märganud sedagi, et nii mõnedki teised piltnikud on kasutanud minu «Amouri» fotoseeria ideid ja teinud sarnaseid pilte.Tean isegi juhtumeid, kuidas mõni klient on näidanud minu tehtud pilti oma fotograafile ja palunud täpselt samasuguse teha.

Kas poleks olnud mõistlikum otse Sinu poole pöörduda? 

Ilmselt teised teevad odavamalt.

Kuidas üks aktifoto tegemine välja näeb? Kas eelnevalt tuleks endast pilt saata või vaatad kliendi kohapeal üle?

Klient tuleb kas minu valitud fotostuudiosse, kuid võin minna ka ise kliendi poole koju. Vahet pole, sest võin kogu oma varustuse ka kaasa võtta. Kodus on võib-olla isegi huvitavam. Inimene tunneb harjumuspärases keskkonnas ennast kindlasti vabamalt.

Kas vahel paljast modelli vaadates patumõtteid ei teki? 

Keskendun vaid tööle. Kui käin rannas, siis ei juhtu ju minuga ka midagi... See on normaalne.

Kui kalliks Sinu tehtud aktifoto tegemine võib minna?

Oleneb, kui keerulist klient soovib. Kindlasti oleneb ka ajast, kui palju selle tegemiseks kulub, ning muudest nüanssidest. Kõik on kokkuleppe küsimus. 

Kuidas Sinuga kontakti saada? 

Minuga võib ühendust võtta meili teel indrek@indrekgaletin.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles