Kõrvitsa-šokolaadikook

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsa-šokolaadikook
Kõrvitsa-šokolaadikook Foto: Sille Varblane

5 dl jahu


3 muna


1 dl suhkrut


1 tl küpsetuspulbrit


1 tl vanillisuhkrut


4 dl riivitud kõrvitsat


150 g šokolaadi


1,5-2 dl hapukoort


Kõrvits riivida peenikese riiviga, aga mitte sellisega, mis päris pudi teeb, sest viimasel juhul eraldub liiga palju vedelikku. Kasutada võiks riivi, mille abil tekivad kõrvitsaribad, siis ei eraldu peaaegu vedelikku.

Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur, küpsetuspulbriga segatud jahu, hapukoor ja sulatatud šokolaad. Segada, valada küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja.

Hapukoorele panin kaks kogust kirja, kuna pole päris kindel kui palju ma panin.

Küpsetada 45 minutit 200-kraadise ahju keskmises osas.

Kaunistamiseks lõikasin hapukoorepakil nurga hästi väikselt ära ja siis joonistasin sealt tuleva peene hapukoorejoaga lille.

Kui porgandikookidel on tunda porgandimaitset, siis kõrvitsakoogil ei olnud mingit teistmoodi maitset tunda. Soojalt isegi parem kui külmalt.

http://www.toidupildid.blogspot.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles