Inglannalt küsiti lusikate ostmisel dokumenti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX
Inglismaal keeldus üks ketipood 21-aastasele naisele teelusikaid müümast, kuna tal polnud kaasas isikut tõendavat dokumenti.

Juhtum leidis aset Tesco ketipoes, mille teenindaja tahtis enne viiest teelusikast koosneva komplekti müümist kindlaks teha, kas ostja ikka on vähemalt 18 aasta vanune, vahendab Digitalspy.

Emma Sheppardi nimeline 21-aastane naine oli kassalindile tõstnud juba 70 naelsterlingi (umbes 1200 krooni) eest toidukaupu, kui müüja tal lusikate ostmiseks dokumendi esitada palus.

«Kui kassapidaja minult isikut tõendavat dokumenti küsis, arvasin, et John on mu ostukärru salaja kärakat sokutanud, aga kui müüja lusikakomplekti välja tõstis, vaatasime teda nagu idooti,» meenutas Sheppard.

«Olime tegelikult mõlemad pisut segaduses – mida sellist sa lusikakomplektiga teha saaksid, et nende ostmiseks isikut tõendavat dokumenti vaja on?» imestas naine.

«Mul polnud dokumenti kaasas, sest olin kõigest oma iganädalast poeringi tegemas ega ostnud alkoholi,» lisas Sheppard.

«Lõpuks me neid lusikaid ei saanud ja ma viskasin oma ostud vihaselt kärru, nii et munad läksid katki,» meenutas naine.

Tesco esindaja vabandas ja selgitas, et tegelikult kehtib soovituslik vanusepiirang nende kaupluses vaid nugade ostmisel.

«Mõnede söögiriistade, näiteks nugade ostmisel kehtib meil kassas 25-aasta vanusepiir,» selgitas ta.

«Selles asjas on vaja kainet mõistust ja seekord tegime me vea, mille tõttu vabandame,» lisas esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles