«Peegelpildid» väljendavad inimeste tundemaailma

, kultuurisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsutrupi efektne liikumine loob muusikaga koosmõjus võimsa aura.
Tantsutrupi efektne liikumine loob muusikaga koosmõjus võimsa aura. Foto: Erakogu

Sel pühapäeval kell 16 algab Viljandi pärimusmuusika aidas etendus «Peegelpildid», milles eri maade artistid pakuvad vaatajatele moderntantsu ja elava muusika sümbioosi.


Tegemist on viiest rahvusest, erineva kultuuritausta ja temperamendiga artistide ühise originaalloominguga.



Esimest korda etendus «Peegelpildid» mullu oktoobris, kui Eesti Kontsert esitles programmi «Changing Images» Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Pärnus. Toona ei tahtnud publiku ovatsioonid lõppeda. Seekord tuleb «Peegelpildid» lavale peale Viljandi veel Paides.



Võib julgelt väita, et «Peegelpildid» sündis sellisena, nagu me seda näeme, suuresti tänu Lembit Saarsalule, sest just tema varasemad tegemised olid aluseks säärasele loomingulisele trupile.



Koos Rootsi nimeka ansambliga Trio X on Saarsalu varem musitseerinud Uppsala sümfooniaorkestris Paul Mägi dirigeerimisel, aga ka Eestis, näiteks Nargen festivalil, «Rainbow Jazzil» ja Muhu tulevikumuusika festivalil «Juu jääb».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles