Prantsusepärane pasta ja creme brule

, kokandushuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koorene lõhekaste tagliatelladega.
Koorene lõhekaste tagliatelladega. Foto: Toomas Tamm

Käes on nädalalõpp ja jälle kerkib küsimus, mida perele ja külalistele pakkuda. Esimeste külmade saabudes oleks aeg vaadata üle oma toidulaud ja hakata valmistama rammusamaid ning toitvamaid toite.


Täna valmistamegi pastat lõhega ja klassikalist prantsuse magustoitu. Kes nüüd ehmatusega lisakaloritele hakkavad mõtlema, siis neile lihtne soovitus: pidage piiri.

Rannahooaeg on kaugel, nautige head toitu ja seltskonda ning tundke elust rõõmu.

Koorene lõhekaste tagliatelladega
4 portsu

Tagliatellad 400 g, lõhefileed 300 g, 35% vahukoort 250 g, 1 väiksem sibul, sidrun, soola, pipart, oliiviõli 2 sl, valget veini 80 ml.

Keeda tagliatellad soolvees pehmeks ja kurna. Lõika keedetud pasta väiksemaks, et süüa oleks mugavam.

Kuumuta tükeldatud sibul kuldseks ja lisa vein. Kuumuta, kuni vein on aurustunud, ja lisa koor. Tükelda kala ja lisa kastmesse. Hauta tasasel tulel segades kastme paksenemiseni. Maitsesta soola, värskelt jahvatatud pipra ja hakitud tilliga. Kalla tagliatellad lõhekastmega üle ja serveeri koos röstitud saiaga.

Kõrvale sobib serveerida valget Itaalia veini, näiteks Pinot Blanco, Pinot Grigio, Soave, Orvieto, Verdicchio ja samuti Chardonnay kergemad versioonid.

Creme brule
4 portsu

35% vahukoort 400 g, suhkrut 80-90 g, 4 munakollast, vaniljesuhkrut või vanillikaun.

Sega omavahel kokku munakollased, suhkur, koor ja vaniljesuhkur. Kui suhkur on lahustunud, vala segu savist madalatesse topsidesse ja küpseta ahjus 90 kraadi juures 50-60 minutit. Jahuta magustoit. Enne serveerimist puista kergelt suhkruga üle ja karamellista suhkur leeklambi abil.

Kõrvale sobib serveerida vahuveini või rohke happega vähemagusaid valgeid dessertveine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles