Eesti naine hoolib välimusest rohkem kui tervisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bikiinidesse riietunud naised
Bikiinidesse riietunud naised Foto: Reuters / Scanpix

Eesti naine hoolib välimusest rohkem kui tervisest, selgus Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakooli diplomandi Evelin Reinemi diplomitööst, kus ta küsitles ja uuris Figuurisõprade salenemisprogrammiga liitunud inimesi.


Ehkki rasvumine puudutab samavõrra nii naisi kui mehi, tegelevad naised salenemisega märksa aktiivsemalt, vahendab Naistemaailm.ee. Nii on näiteks 94 protsenti salenemisprogrammiga liitunuist erinevas vanuses naised. Kõige rohkem oli rühmades naisi vanuses 36 kuni 45 aastat.

Saleneda soovitakse peamiselt seetõttu, et naised ei ole rahul oma välimusega ning vaid ligikaudu kümnendik naistest hakkab teadlikult toituma ilmnenud terviseprobleemide tõttu.

Kolm protsenti küsitletutest oli salenemisteele astunud kaaslaste tehtud märkuste tõttu.

Ülekaal ei teki «üle öö» ning ka läbiviidud uuringust selgus, et kolmveerand programmiga liitunutest oli ka varem erineval viisil kehakaalu vähendada proovinud, ligi kolmandik erinevate kiirdieetide abil.

Toitumusharjumuste muutmine on aeganõudev, kuid kõik osalejad arvasid, et suutsid kolme kuuga saavutada suuri edusamme.

Nii arvas 43 protsenti küsitletutest, et nad on selle aja jooksul loobunud rasvaga liialdamisest. Viiendik vastanutest oli loobunud maiustustest, samuti viiendik leidis, et nende toiduportsjonid on muutunud oluliselt väiksemaks.

Veerand gruppides osalejatest kaalus rohkem kui 100 kg, kuid kõige enam oli inimesi kehakaaluga 81 kuni 90 kg.

Ülekaaluliste sagedaseks probleemiks oli ja on aga maiustuste, pähklite ja juustu söömise piiramine. Nende näkside abil püütakse maandada stressi ja tõsta tuju.

Aga sina? Kumba pead tähtsamaks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles