Üritustesari «Featuring:» toob sel reedel Von Krahli lavale Eesti vanima punkbändi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irwin Art
Irwin Art Foto: Irwin Art

Sel reedel, 2. oktoobril on Von Krahli teatri baar üle pika aja punkbändide ja pungihuviliste päralt.

Lisaks tuntud-teatud nimedele nagu Kurjam ja Psychoterror ja noorematele bändidele nagu Punkentsefaliit ja Varuväljapääs astub lavale ka tõeline kodumaine pungilegend – Eesti esimene punkbänd Irwin Art Projekt, mis hoolimata väga auväärsest east pole seni ametlikult veel avalikke esinemisi andnud!

Irwin Art Projekt alustas tegevust juba 1976. aastal kunstnik Irwin Arti (õige nimega Irwin Tald) algatusel. Algselt kandis ansambel nime Sm. Aladdin & Lord McIntosh ning selle põhituumiku moodustasid Irwin Tald ja Valev Elerand , kes otsustasid teha ja esitada selliseid lugusi mida tolleaegne meedia poleks mingilgi kombel esitanud.

1976. aasta sügisel salvestati Sm. Aladdin & Lord McIntosh'i poolt kaks projekti «Liblikate Lembelend» ja «Gammijad Gangese Ääres». 1977 aastal tuli veel kahe projekti näol lisa «Sorry Oginsky» ja «Kirglikud Jahunuusud».

Ajavahemikul 1979-1989 tegi Irwin Art Projekt veel 7 demosalvestust, et esimese, omanimelise albumini jõuti alles 1995. aastal. 2001. aastal Kaur Faltise eestvedamisel valminud album «Vana peer Künth» sisaldas lisaks vanale materjalile ka uusi lugusid ning 2003-2005. aastani ilmus Irwin Art Projekti nime alt 3 singlit - «Ammuununenu», «Miks Mehel On Saba» ja «Topeltprillid».

Tähelepanuväärne on see, et ansambel, millel on turjal juba 33 aastat, otsustas kontserte hakata andma alles 2009. aastal. Üritustesari «Featuring:» korraldajad on tänulikud, et ansambel otsustas üritust oma etteastega austada ning kahtlemata ei pea reedeses esinemises pettuma ka publik.

1991. aastal asutatud Psychoterror pungisõpradele tutvustamist ei vaja. Ansambel ja selle karismaatiline solist Freddy Grenzmann on pika tegutsemisaja jooksul tõestanud ennast nii kodu-kui välismaal ning andnud lugematul hulgal meeldejäävaid kontserte. Grenzmanni toores lavaline jõud ja Iggypopilik lavasarm võluvad kõiki kontserdikülastajaid esimesest lavaleastumise hetkest alates ning hoiavad enda kütkes kuni kontserdi lõpuni.

Kurjam, mis tuli kokku 1996. aastal, on aastate jooksul loonud päris oma muusikastiili – getopunk. Räpi ja pungi piirimail balansseeriv ansambel esitab ühiskonnakriitilisi sõnumeid läbi tugeva huumoriprisma ning annab hagu nii pättidele, jõmmidele kui ka poliitikutele. Ansambli kuulsaimate hittide hulka kuuluvad muuhulgas populaarse telesaate «Wremja» tunnuslooks olnud «Mees sai tea (kui kiiresti ma löön» ja humoorikas hala-laul «Raske lapsepõlv».

Saaremaa noorte meeste punkbänd Punkentsefaliit ja ülilaheda kõlaga Tallinna punkorkester Varuväljapääs pole veel ehk laiemale avalikkusele tuntud, ent kahtlemata on mõelmad bändid seda väärt ning reedese ürituse publik võib veenduda ka selles, et nad on selle täielikult ära teeninud.

Featuring: Punk toimub reedel, 2. oktoobril Tallinnas, Von Krahli teatri baaris (Rataskaevu 10/12) algusega kell 21.00. Pilet üritusele maksab esimesel tunnil (21.00-22.00) 50 krooni ning alates kella 22.00-st 75 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles