Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Kanasupp võitleb kananaha ja kurja ilmaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Küllike Zukker
Copy
Kanasupp
Kanasupp Foto: IndexStock/Scanpix

Ameerikamaa filmides pakutakse õuest külma käest tulnule alati taldrikutäis vanaema tehtud kanasuppi. Kuna sügis loobib siinkandis juba nii rahet, vihma kui tuult näkku, siis ei teeks kuum kausitäis meilegi paha.


Ameerikas on kanasuppi juba ammusest ajast koduse külmetusravimina kasutatud ning mitte ainult seal.

Asja lähemalt uurides võib vanal ravimeetodil tõepoolest ka tõepõhi all olla, kirjutab Tasteline.

Muu hulgas on kindlaks tehtud, et kanasupp sisaldab põletikke leevendavaid komponente, mistõttu tasuks väikese külmetuse korral supist abi otsida küll.

Kanasupi neli head omadust:

1. Suppi on lihtne süüa isegi siis, kui oled väsinud ja tüdinud ning kui mingit isu nagu polegi.

2. Kuum aur avab kinnise nina ja mõjub leevendavalt.

3. Tuline puljong ergutab vereringet, leevendab kurguvalu ja vaigistab köha.

4. Sageli supi hulka lisatavad küüslauk ja pipar on samuti külmetust ja köha leevendava toimega.

Tagasi üles