Küsitlus: naised mõtlevad šoppamisele peaaegu sama tihti kui mehed seksile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küsitlus: naised mõtlevad ostlemisele iga minuti tagant
Küsitlus: naised mõtlevad ostlemisele iga minuti tagant Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias tehtud küsitlus näitas, et naised mõtlevad šoppamisele peaaegu sama tihti, kui mehed mõtlevad seksile.

Naised vanuses 19 – 45 eluaastat mõtlevad ostlemisele iga ühe minuti tagant, mehed seksile aga iga 52 sekundi tagant, kirjutab Daily Mail.

Pooled uuringus osalenud naistest sõnasid, et nad eelistavad šoppamist partneriga aja veetmisele ja seksimisele.

«Kui võtta aluseks, et naised magavad kaheksa tundi ööpäevas, siis mõtlevad nad 24 tunni jooksul ostlemisele 960 korda, nädalas aga 6720 korda,» laususid psühholoogid.

Uuringu tarbeks intervjueeriti 778 naist vanuses 19 – 45 eluaastat.

Ligi pooled vastanutest sõnasid, et nad ei kanna kõiki oma garderoobis olevaid, tuju ajel kokku ostetud rõivaid ja 40 protsenti kirjeldas ennast kui kingade ja käekottide sõltlast.

Praegune majanduslangus pole aga inglannade ostlemishimu vähendanud. 62 protsenti tunnistas, et on võtnud poodlemiseks tarbimislaenu ning kasutab krediitkaarte.

Veerand naistest lausus, et nad ei kaalu rahalisi väljaminekuid, kui neil on võimalus hankida väga soovitud ese.

«Küsitlus näitas, et suur osa naisi mõtleb pidevalt ostlemisele. See on peaaegu sama tihti, kui mehed mõtlevad seksile. Naiste puhul võib seda laialtlevinud sõltuvuseks pidada,» nentis psühholoog Jane Prince.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles