Hispaania mehed said «raevutelefoni»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähedastega ühenduse pidamine on oluline ka tervise seisukohalt.
Lähedastega ühenduse pidamine on oluline ka tervise seisukohalt. Foto: SCANPIX

Hispaania valitsus lasi rajada psühholoogilise nõustamise telefoniteenuse nende meeste jaoks, kellel on oma vihapurskeid ja vägivaldsust raske kontrolli all hoida.

Selle niinimetatud raevutelefoni eesmärgiks on aidata meestel oma agressiivsust rääkimise ja karjumisega välja elada ja samas vähendada sellega naiste vastu suunatud vägivalda, kirjutab El Pais.

 

Meeste «raevutelefon» loodi pärast seda, kui paarisuhtevägivalla alla kannatavatele naistele mõeldud abitelefonile hakkas tulema palju kõnesid meestelt.

Hispaania soolise võrdsuse küsimustega tegeleva ministri Bibiana Aido sõnul on Hispaania meeste roll koos naiste pideva suurema iseseisvumisega kõikuma löönud ja mehed pole endas enam kindlad.

 

«Just meeste ebakindlus on see, mis tihtipeale viib perevägivallani,» nentis minister.

 

Hispaanias on sellel aastal perevägivalla tõttu juba 32 naist elu kaotanud. Möödunud aastal suri kehalise ja vaimse väärkohtlemise tõttu 71 hispaanlannat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles