Rakverre saabub 350 aastat noor “Misantroop”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VAT Teater

VAT Teater mängib 7. oktoobril kell 19 Rakvere teatri suures saalis Molière'i komöödiat "Mi­santroop", mis tõstab esile igihalja küsimuse: kas ausus inimeste omavahelistes suhetes on üldse võimalik?


Molière'i komöödias nimetatakse Misantroobiks peategelast, noort aadlikku Alceste'i, kes paistab silma oma karuse avameelsuse ja ülima vastikusega lipitseva viisakuse ning teeskluse vastu. Ta tahab olla kaasinimeste vastu lõpuni aus ning nõuab seda ka teistelt ja peab kaaskodanike pahede vastu halastamatut võitlust.



Alceste kogub endale vaenlasi ning jätaks parema meelega selle maailma igaveseks maha ... Kui vaid ei oleks kahekeelset ja teravmeelset suurilma kaunitari Célimene´i ...



Ligi 350 aastat tagasi kirjutatud peene ja tõsise komöödia võidukäik on kestnud esietendusest tänapäevani ning pakkunud igal ajastul paralleelide tõmbamise võimalust.



VAT Teatris tõi selle klassikat ja igavesti aktuaalseid teemasid siduva loo lavale šveitsi lavastaja Markus Zohner, kelle eelmine töö meie teatris oli

cool

-eepos "Kalevipoeg".



Näitetrupis teeb kaasa kogu VAT Teatri näitlejaskond koosseisus Katariina Lauk, Tanel Saar, Margo Teder, Ago Soots ja Meelis Põdersoo, külalisena Elina Pähklimägi. Näidendi on tõlkinud August Sang, kunstnik on Kristel Maamägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles