Guido Kangur toob pubisse jatsu

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andunud džässisõber Guido Kangur põhitööl: mängimas mullu suvel tükis „Helene, Marion ja Felix".
Andunud džässisõber Guido Kangur põhitööl: mängimas mullu suvel tükis „Helene, Marion ja Felix". Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Guido Kanguri, Eesti Draamateatri näitleja eestvõttel hakkab Pärnus C. F. Hahni pubis kõlama džässmuusika: Riia mnt 129a asuvasse hoonesse plaanitakse iganädalasi džässikolmapäevi.


Esimene neist 7. oktoobril, esinemas ansambel Ajavaresed.

„Oleme, ma ei tea, seitse-kaheksa aastat Aare Hallopi, selle pubi omaniku ja mu vana sõbraga arutanud, et üks tema kohvikutest võiks olla džässikohvik, aga pole ikka mõtte juurest kaugemale saanud, on lihtsalt meeldivalt juttu puhutud," meenutas Kangur 7. oktoobril realiseeruva idee käekäiku. „Et ma Tallinnas salongiga alustasin - seal läheb nüüd kolmas hooaeg - ja kahel suvel on Hiiumaal džässifestival olnud, leidsime, et nüüd lõpuks võiks ikka Pärnus ka proovida."

Tänu Kangurile, džässmuusika andunud austajale, muutub Tallinna kesklinnas Estonia teatri vastas asuv kohvik-restoran Teatri Puhvet esmaspäeviti džässisalongiks, ka on Kangur publikumenuka Sõru džässifestivali korraldaja.


„Mulle see muusika kohutavalt meeldib," ütles näitleja oma kire kohta. „Tegelen sellega oma teatritöö kõrvalt: ta annab mulle positiivset energiat."

Kõneldes džässmuusika C. F. Hahni pubisse toomisest, arvas Kangur, et Riia mnt 129a romantiline maja ja eriti selle teine korrus lausa innustab improviseerima. Iseasi, kui suur ja tuline on Pärnu rahva džässiarmastus.

Liiati ei ole kõnealune muusika Kanguri arvates laiatarbekaup, millele kõik jookseksid tormi, vaid siiski üpris eksklusiivne "toodang".

C. F. Hahni pubi džässikolmapäevade kava on Kangur koostanud oma maitsest lähtuvalt ja esinema on palutud muusikud, kes Kangurile meeldivad ning kellest ta peab nii inimese kui interpreedina.

„Mulle tundub, et kava on väga ilus, usaldust äratav ja meeleolukas," hindas Kangur ise oma tööd.
Et nüüd muusikahuvilised 7. oktoobril C. F. Hahni pubi ukse maha jooksevad, seda Kangur hästi ei uskunud: iga uus nõuab aega avastamiseks, selle omaksvõtmiseks ja sellega harjumiseks.

Teatri Puhveti džässisalongi külalisteks olid ka pikka aega vaid Kanguri sõbrad ja tuttavad, alles nüüd, kolmandal hooajal, on salong muusikagurmaanest tulvil.

„Ma ei oska midagi prognoosida," tõdes Kangur seoses C. F. Hahni pubi džässikolmapäevadega. „Kava on aasta lõpuni valmis ja tahaksin väga loota, et mul on põhjust kava edasi teha."

Praegu saavad Pärnu džässisõbrad oma lemmikmuusikat nautida reedeti Endla jazzklubis ja aeg-ajalt ka Ammende Villas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles