Prantsuse bänd Air tuleb juba detsembris Eestisse

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse ansambel Air esitleb 
7. detsembril Rock Cafés oma värsket albumit «Love 2».
Prantsuse ansambel Air esitleb 7. detsembril Rock Cafés oma värsket albumit «Love 2». Foto: EMI

Kui te minu käest küsiksite, siis ma ütleksin, et Airi 1998. aasta album «Moon Safari» on üldse maailma parim album läbi aegade. Mitte tavaliselt sellele tiitlile pakutavad biitlite «Sgt. Pepper» ega Beach Boysi «Pet Sounds» ega Nirvana «Nevermind» ega Radioheadi «OK Computer» – kõik superplaadid, aga «Moon Safari» on parem.


Prantsuse elektroonilise popi duo Air tuleb Eestisse esitlema oma viiendat, 5. oktoobril ilmuvat albumit «Love 2», mille nende leibel EMI toob müügile ka Eestisse. Albumiesitlus­tuuri kontserdil esitab Air «Love 2» lugusid, aga ka vanu hitte, millest tuntuimad on kindlasti «Sexy Boy», «Kelly Watch The Stars», «Playground Love», «Radio 1» ja «Surfing On A Rocket».

Jean-Benoit Dunckel (praegu 40) ja Nicolas Godin (39) moodustasid Airi 1995, eeskujuks Jean Michel Jarre, Vangelis, Jean-Jacques Perrey, Eurodance Electronica Subgenre Band, Pink Floyd, Tangerine Dream, Kraftwerk, Serge Gainsbourg, Heaven 17, The Cars, Marvin Gaye ja mine sa täpselt tea, mis kõik veel, aga nagu eelkirjeldet nimede põhjal aru saate, tulemuseks oli kosmiline retro-futu progesoul uhkete süntide ja ämbientsete helimaastikega romantilises võtmes, mõnel hetkel nagu prozac-disko.

Air alustas 1997. aastal «Premiers Symptomes» EPga, mis pärast järgmisel aastal ilmunud debüütalbumi «Moon Safari» edu anti uuesti välja. Aastal 2000 ilmus Airilt saundträkk «The Virgin Suicides» Sofia Coppola samanimelisele filmile. 2001. aastal tuli Airi teine album «10 000 Hz Legend», mida enam nii hullult ei kiidetud kui debüütplaati, kuna bänd ei vastanud ootustele, vaid harrastas veidraid saunde ja pro­gelikke eksperimente – järelikult hea plaat.

2003. aastal läks Air veel kummalisemaks, koos maailmakuulsa Itaalia kirjaniku Alessandro Bariccoga tehti album nimega «City Reading (Tre Storie Western)», kus Baricco loeb oma jutte ja bänd mängib ämbienti taustaks.

Viimatisel kahel albumil, «Talkie Walkie» (2004) ja «Po­cket Symphony» (2007) on Air teinud vingete sündisaundidega mahepoppi, viimatisel albumil on külas Jarvis Cocker, Charlotte Gainsbourg, Neil Hannon (The Divine Comedy) jt.

Uue albumi «Love 2» esimene singel on «Sing Sang Sung», plaat on valminud Airi enda värskes Atlase stuudiokompleksis ning meeste enda produtseeritud.

Air esineb Tallinnas Rock Cafes 7. detsembril ning Riias Sapnu Fabrikas 8. detsembri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles