Maria Avdjuško: Kalevi kommid on osa Eesti identiteedist

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Avdjuško
Maria Avdjuško Foto: Liis Treimann

Läinud nädalal alustas pr Evelin Ilves Arteris kampaaniat transrasvhappeid sisaldavate maiustuste vastu. Nimeliselt said eriti pihta Kalevi maiustused. Elu24 küsis õrnas eas lapsi kasvatavatelt inimestele, mida nad arvavad pr Evelin Ilvese kommisõjast.


«Ma tean, et magusa söömine on küll kahjulik, aga ma olen ise paadunud kommisööja. Ei ole ma dieedipidaja ja olen siiani söönud seda, mis maitseb ja mida ma tahan. Ei ole võtnud endale üht lisastressi [kommide teemal]. Neid EEsid pakenditel muidugi vaatan ja panen mõne asja riiulile tagasi kah.»

«Komme ja just nimelt Kalevi komme olen lapsest peale väga armastanud, lausa nende peal kasvanud, nagu öeldakse.»

«Ma ei tea, mis asjad need transrasvhapped üldse on. On siis vist mingid rasvad, mis on kahjulikud. Ega mul pole midagi selle vastu, et me kõik harime ennast ja targemaks saame. Aga lastele julgen küll anad: kui ikka poodi minna ja kommiisu on, siis ostad eesti oma: eelistame Eestimaist.»

«Ma ei usu, et Kalevi kommid on hullemad, kui mõned teised. Olen ka ökopoodidest maiustusi ostnud, aga ausalt öeldes on Kalevi kommis need tuttavad Eesti maitsed. Eesti leib, kartulipuder hakklihakastmega, kalevi kommid: see on Eesti klassika. Kui oled Eestis kasvanud, siis moodustab see osa identiteedist.»

Maria Avdjuško produtseeris ja mängis ise osa Kalev Meedia telekanalil mullu sügisel eetris olnud seebiseriaalis «Kalevi naised».

Mida arvad sina? Kas Kalevi kommid on kahjulikud tervisele või kasulikud eestlusele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles