Laura Bushi tervitati sõjatantsuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa väeosa Afganistanis tervitas USA esileedit Laura Bushi traditsioonilise maaoride sõjatantsuga
Uus-Meremaa väeosa Afganistanis tervitas USA esileedit Laura Bushi traditsioonilise maaoride sõjatantsuga Foto: Reuters / Scanpix

USA presidendi George W. Bushi abikaasa Laura Bush sai Afganistanis meeldejääva vastuvõtu osaliseks.

Nimelt esitas Uus-Meremaa väeüksus kõrgele külalisele maooride traditsioonilist haka sõjatantsu, mis sõdurite sõjakast ilmest hoolimata oli väga sõbralik, edastab AP.

«Proua Bush on väga kena naine ja oli meie tantsust ning ajaloost huvitatud,» lausus major Justin de la Haye.

Laura Bush saabus Afganistani üllatusvisiidile möödunud nädala laupäeval. Bsuhi eesmärgiks oli koguda sõjas kannatada saanud maale abiraha ning mõjutada rahvusvahelisi juhte jätkama seal riigis islami äärmusliikumise Talibani vastast võitlust.

Möödunud aastal sai Talibani sisside rünnakutes surma 8000 tsiviilisikut.

«Talibani ja Al-Qaida tegevuse tagajärjel  on kasvanud hukkunute ja röövitute arv. Me ei tohi vägivalla külvajatele järele anda,» lausus proua Bush.

Ta lisas, et just selle tõttu peab Afganistani rohkem toetama.

Turvalisuse tagamiseks peeti seda visiiti viimse hetkeni salajas. Isegi Afganistani president Hamid Karzai sai sellest teada alles 24 tundi enne Laura Bushi saabumist.

Laura Bushi visiidi põhipunkt oli vaeses Bamiyani provintsis, kus ta muu seas külastas ka lastekodu ja naiste käsitöökeskust.

See oli Laura Bushi kolmas visiit Afganistani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles