Šveitsis arreteeriti lavastaja Roman Polanski

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Polanski
Roman Polanski Foto: AFP Photo / Scanpix

Režissöör Roman Polanski vahistati Šveitsis 31-aastase USA arreteerimisorderi alusel.

Zürichi Filmifestivali teadaandes selgitati, et lavastaja laupäevaõhtune vahistamine oli seotud 1978. aastal USA võimude poolt välja antud orderiga, teatab Reuters.

Filmimees pidanuks filmifestivalil pühapäeva õhtul vastu võtma elutöö auhinna.

Mees võeti esmakordselt vahi alla 1970. aastate lõpul, kui teda süüdistati 13-aastasele tüdrukule narkootikumide ja alkoholi andmises ning temaga Jack Nicholsoni kodus toimunud fotosessioonil seksimises.

Polanski väitis, tüdruk oli seksuaalselt kogenud ja oli vahekorraga nõus. Mees istus trellide taga 42 päeva ja läbis psühhiaatrilisi teste, kuid põgenes enne karistuse väljakuulutamist USAst. Tema viisa tühistati.

2008. aastal palusid advokaadid Polanski õigeks mõista ja nõudsid kohtuotsuse tühistamist. 1977. aastal filmimehe poolt ära kasutatud 45-aastane Samantha Geimer nõudis samuti süüdistuste kaotamist, kuna ei soovinud üksikasjade taaslahkamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles