Täna sõidetakse seltsis grüünesse

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikemal sõidul on pikkust 27 km, lühemal kaheksa kilomeetrit.
Pikemal sõidul on pikkust 27 km, lühemal kaheksa kilomeetrit. Foto: Pärnu spordiliit

Pühapäeval toimub Pärnumaa II rattaretk, kus ei aeta võidu, vaid nauditakse mõistliku sõidu mõnu.

Retke lähe antakse kell 12 Pärnu Kesklinna silla juures Laial tänaval, enne starti antakse kõigile osalejaile selga helkurvest.

Distantse on kaks. Pikem, 27 km pikkune teekond kulgeb pärast Siimu silla ületamist Haapsalu maanteelt Emajõe tänavale, sealt Kaubasadama tee kaudu Valgeranna golfiväljakuteni, kust pööratakse Audru kiriku parklasse viivale kruusateele.

Audrus pakutakse sõitjatele teed, loositakse meeneid ja ratturid saavad nautida väikest tantsuetendust.

Edasi kulgeb sõit ümber endise rebasefarmi Haapsalu maanteele, kust jääb ainult vändata retke finišisse, mis on nagu mullugi Audru auto-motoringrajal.

Kõiki retke lõpetanuid ootab finišis soe supp, lõpetajate vahel läheb loosi hulk meeneid.

Lühema, kaheksa kilomeetri pikkuse retke hakatus on nagu pikematelgi, aga sealt, kust „maratoonarid" pööravad Kaubasadama teelt vasakule Valgeranna peale, lasevad „sprinterid" otse Audru auto-motoringraja poole. Lühimaasõitjate eelis on, et nad pääsevad tunduvalt varem supikatla manu, sest supikosutuseta ei jää ükski retkeline.

Rattaretke idee pärineb Pärnu maavanemalt Toomas Kivimägilt, kes ka ise mullu toimunud esimese retke vahvalt läbi pedaalis. Toona oli retkelisi natuke alla poole tuhande.

Et vennaarmu aeg on ilmas ammu otsas, maksab rattaretkel kaasalöömine raha - agaramad õiendasid selle aegsasti. Pühapäeval veel retkel osalemise eest tasudes läheb täisinimesel selleks 100, pensionäridel ja õpilastel 50 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles