Laisa salat ja usina jäätis

, kokandushuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laisa mehe singi-oasalat virsikuga.
Laisa mehe singi-oasalat virsikuga. Foto: Toomas Tamm

Kui nälg näpistab, ent pole viitsimist süüa teha, võib proovida tavalise võileiva asemel valmistada ka lihtsalt ja kiirelt oasalati.

Kel aega ja viitsimist veidi rohkem ja paras magusaisu, võiks omakorda proovida röstleivajäätist puuviljadega.


Laisa mehe singi-oasalat virsikuga

4 portsu

Punane Kidney uba 400 g, sinki 400 g, punast sibulat 30 g, küüslauku 10 g, konservvirsikuid 60 g, majoneesi 150 g, hapukoort 100 g.

Tükelda virsikud ja sink ribadeks ning sibul ja küüslauk väikesteks kuubikuteks. Lisa Kidney oad, majonees, hapukoor ja tükeldatud till. Maitsesta aroomisoola ja musta pipraga.

Röstleivajäätis ülepõletatud puuviljadega
4 portsu

Vaniljejäätist 400 g, leiba 80 g , fariinisuhkrut 30 g või 2 tl, õun, mandariin, viinamarju 80 g , pirn.
Lase vaniljejäätisel toatemperatuuril seista, et jäätis muutuks segamise jaoks piisavalt pehmeks.

Purusta kuivanud leib lihavasaraga, mitte pulbriks. Kuumuta pann ja lisa teelusikatäis võid, fariinisuhkur ning leivapuru. Kuumuta segu pannil seni, kuni leib karamellistub. Seejärel jahuta segu ja sega pehmesse jäätisse ning aseta sügavkülma tahenema.

Puhasta ja viiluta puuviljad. Aseta kuumale pannile 1 tl võid ja fariinisuhkur. Kui suhkur on sulanud, lisa puuviljad ja karamellista. Kalla pannile supilusikatäis brändit ja süüta hetkeks põlema.

Puuviljade üleküpsetamine leegiga kestab vaid hetke, sest alkohol aurustub kiirelt. Puuvilju võivad süüa ka lapsed. Alkohol aurustub täielikult ja annab omapärase maigu.

Serveeri jäätis koos puuviljadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles