«Mida teie arvate?»: parem aus gei kui pätist hetero

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Ülo Josing / ERR

Neljanda saateni jõudnud ning meie elu ja suhtumisi peegeldada püüdev Maire Aunaste saade võttis seekord arutluse alla geisuhted.

 
Erakordse saatekülalisena oli stuudiosse kutsutud jurist Reimo Mets, laiemalt tuntud kui seksuaalvähemuste eest seisja.

Aunaste ärgitas stuudioeksperte üles väitega, et kindlasti istuvad teleka ees tüüpilised Eesti jorsid, kelle arvates homo on võrdne perverdiga.

Saate esimene videolõik tutvustas noort geipaari, kellest ühe noormehe vanemad on kohe-kohe külla saabumas. Aga jäljed on vaja ju ära peita, alates teisest hambaharjast vannitoas ja sussipaarist voodi all.

Pisut hiljaks sellega küll jäädakse ning nõnda tutvustabki kohkunud kutt elukaaslast kui uut kaasüürilist.

Aunaste oli videolõigu peale kiire küsima, millal saatekülaline Reimo kapist välja tuli või mängis ta samamoodi peitust. 

Reimo meenutab, et tema lõpetas tobeda peitusemängimise juba 17-18-aastaselt ning siis sai tema eelistustest teada praktiliselt terve suguvõsa korraga.

Saatekülalise Ülli Kukumägi arvates oleks igal naisel kasulik omada geisõpra, sest sõbrannadega koos saab küll halada, kuid mees, olgugi gei, oskab häda korral konkreetset nõu anda.

Eestlaste hulgas on liiga palju kaksikmoraali, on Maaja Kallast kogenud. Ka tema töökaaslaste hulgas on olnud homoseksuaale ning tema arvates on homoseksuaalid palju andekamad kui «tavalised inimesed».

Kust homod tulevad? Reimo on veendunud, et homoseksualismi ei saa külge kasvatada, see on ikkagi kaasa sündinud.

Teises videolõigus mängiti ette stseen sellest, kuidas pereisa naise käest lõpuks teada saab, et ta poeg on gei. «Kas ta on pede või?!» suudab mees hammaste vahelt pressida, «päris lilla?»  ning lubab pojale püksirihmaga mõistuse pähe peksta.

Reimo arvab lugu kommenteerides, et isad ei muretse sellises olukorras mitte niivõrd selle pärast, mida nemad arvavad, vaid pigem ikka sõprade arvamuse pärast.  

Ta võrdleb ka, et millegipärast on suhtumine lesbidesse täiesti okei, kuid meeste puhul arvatakse, et neil käib vaid üks pidev k..p ja saagimine ning tilkagi armastust nende suhetes olla ei saa.

Tõeline daam Maaja Kallast lükkab aga väite, nagu oleks naised seksuaalelus õrnemad, kolinal ümber. «Vaadake mida seal sekspoodides müüakse - millised riistad seal müügil on,» hüüatab proua emotsionaalselt.

Saate lõpuks taltub isegi mehine Ott Kiivikas, kes lubab, et kui Reimo talle kätt püksi ei hakka ajama, siis on kõik korras - las see orientatsioon siis olla.

Ülli Kukumägi on aga veendunud, et Eesti on macho-vabariik, kus lisaks naistele kannatavad ka geid.

Reimo arvab lõpetuseks, et vanemate jaoks peaks siiski olema peamine, et lapsest ei tuleks pätti, olgu ta siis homo või mitte. Ja kui küsitakse, kas oled gei, siis tuleb julgelt öelda nii, nagu asjad on, sest kassi-hiire mäng ei vii kuhugi, tõmbab Reimo otsad kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles