Willie Nelson „American Classic“

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Willie Nelson „American Classic“.
Willie Nelson „American Classic“. Foto: Plaadi esikaas

USA kantritäht ja näitleja Willie Nelson (76) on leidnud pensionipõlves tõelise armastuse bluusi vastu.

Kes mäletab, siis Nelson kogus kuulsust selliste lugude nagu „Stay All Night (Stay a Little Longer)" (1973), „Blue Eyes Crying in the Rain" (1975), „Georgia on My Mind" ja „Blue Skies" (1978), „Help Me Make It Through the Night" (1980), „Always on My Mind" (1982) jmt töötlustega.

Viimasel 15aastal ei ole Nelson plaadimüügitabelite kõrgeimasse tippu enam kuulunud, kuid ohtralt muusikat on ta tootnud sellegipoolest. Aastail 2000-2005 avaldas kantri

grand old man

koguni 12 stuudioalbumit!

Vanahärra kerkis USAs meedia huviorbiiti taas kolm aastat tagasi skandaaliga, kui politsei vahistas 73aastase Nelsoni marihuaana omamise eest.

Ei tea kas seotult selle intsidendiga, kuid pärast seda on vanahärra avaldanud kolm üsna menukat bluusialbumit.

Samasse ritta läheb „American Classic", kuhu Nelson on kokku korjanud 12 Ameerika heliloojate tuntud hitti ja pannud need rahulikku bluusivõtmesse. Teiste hulgas näiteks sellised menukid nagu „The Nearness of You", „I Miss You So", „On the Street Where You Live", „Baby, It's Cold Outside", „Always on My Mind" jmt.

Külalistena löövad plaadil kaasa Diana Krall ja Norah Jones. Ilus ja vaikne küünlavalgusmuusika, mis tõenäoliselt paadunud bluusifännile just väga palju ei paku. Aga romantika tegemiseks sobib plaat küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles