Kümme põhjust vältida rulluisutamist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rollerisõitja kukub pikali
Rollerisõitja kukub pikali Foto: SCANPIX

Ehhki peaminister Andrus Ansip asub pühapäeval Tartu esimese rulluisumaratoni starti, innustamaks teisigi inimesi spordiga tegelema, hoiatab Postimehe aktiivseim sportlasest ajakirjanik Priit Pullerits kaaskodanikke uue moealaga tarbetult kaasa jooksmast.

Ta esitab Pulleritsu ja Šmutovi spordiblogis kümme põhjust, miks rulluisutamine ei ole tõsimeelsele spordihuvilisele soovitav.

Näiteks toob ta välja, et ala on liiga vigastusterohke, mida tõestab vajadus kanda lisaks kiivrile mitmeid muid kaitsmeid, mida teistel massi- ja rahvaspordialadel kunagi kasutama ei pea.

Samuti väidab Pullerits pärast asjatundjatega konsulteerimist, et rulluisutamine tekitab inimestes enamasti vaid illusiooni, nagu tegeleks nad spordiga.

Tegelikult libiseb suur osa harrastajaid niisama sirgetel jalgadel, mis ei anna peaaegu mitte mingisugust koormust.

Asjatundjad soovitavad koormuse suurendamiseks võtta tingimata appi kepid.

Millised on ülejäänud põhjused rulluisutamisega mittetegelemiseks, selle kohta loe Pulleritsu ja Šmutovi spordiblogist aadressil suusk.blogspot.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles