Pädaste mõisa peahoone avati pidulikult koos presidendipaariga

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõisa avapeo noor külaline - 06.06.08
Pädaste mõisa avapeo noor külaline - 06.06.08 Foto: Anu Saagim

Reede õhtul, 6.juunil taasavati suurejoonelise peoga Pädaste mõisa peahoone. Aukülalistena olid kohal ka president Toomas Hendrik Ilves koos proua Evelin Ilvese ja tütar Kadri Keiuga.   

Pädaste mõisa renoveerimistööd läksid maksma 40 miljonit krooni ja tulemus on tõepoolest vapustav.

Uhkes peamajas on nüüdsest näiteks ka presidendisviit, pruutpaarisviit ja luuletuba. Kõik toad on sisustatud naturaalsest puidust maitseka mööbliga.

Enim elevust tekitas aga just pruutpaarisviidi vannituba, kus külaliste üllatuseks kümbles piimavannis kaunis noor daam.

Suurt imestust tekitas mõishoone rõdul ka maailma esimene kadakapuust valmistatud klaver. Pidulikul õhtul musitseerisid selle saatel Koit Toome, Maarja ja peoperemees Imre Sooäär.

Külalistele pakuti kaunite ooperiaariate ja omapäraste lühinäidentite lisaks ülihõrke suupisteid, kalleid veine mõisahärra isiklikust veinikeldrist ning loomulikult ei puudunud ka śampanja ja maasikad.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles