Rotermanni kvartal on festivalide päralt

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Disainiöö" oksjon varasemal festivalil.
"Disainiöö" oksjon varasemal festivalil. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Rotermanni kvartal justkui kultuurilinnak, sest siin saab täna alguse festival “Plektrum” ja homme, 24. septembril haaravad kogu kvartali kultuurifestival “Disainiöö” ja “Art and Lights in Tallinn”.


Rotermann Eesti OÜ turundusjuht Andre Poopuu seletuse kohaselt tahab 23. septembrist 4. oktoobrini toimuv “Plektrum” esitleda ja mõtestada inimese, tehnoloogia ja tänapäeva kultuuri kokkupuutepunkte. Kavas on seminarid, töötoad, kontserdid, klubiõhtud, näitused, performance’id, jalgratta aktsioon.



24.-27. septembrini leiavad Rotermanni kvartalis aset rikkaliku programmiga kultuurifestival “Disainiöö” ja “Arts and Lights in Tallinn”. Selle aasta festivali fookuses on leidlikkus, innovatsioon, säästlikkus ja taaskasutus.



“Disainiöö” raames saab Rotermanni kvartalis kogeda head muusikat, tutvuda rahvusvaheliste näitustega, külastada erakordset näitust ja näitusepinda Elevaatorihoones. “See on 19. sajandi lõpus valminud ja 20. sajandi esimeses pooles renoveeritud Eesti tööstusarhitektuuri üks sümboleid Tallinna kesklinnas Hobujaama tänaval,” täpsustas Poopuu.



Osaleda saab seminaridel, näiteks teemal “Jätkusuutlik mood”, disainioksjonil ja vaadata moe-show’sid



24. septembri õhtul kell 20.30 tähistavad kunstnikekooslus Loovala ning sisustus- ja elusstiilipood Homeart samuti “Disainiööd”. Kullassepad, maalikunstnikud, tekstiilikunstnikud, graafikud ja klaasikunstnikud korraldavad kunstiringe, näeb Mati Küti nukufilmi “Une instituut” ja kuuleb peategelasega seotud legendi. Peale selle võib osa saada taaskasutusega seotud tegevustest.



Festivali üritused on külastajatele tasuta, ainsad erandid on moe-show “Miks elu on nagu on?” ja kokkade võistlus “Disainitud kulinaaria”.



Pühapäeval, 27. septembril on Rotermanni väljakul kobarkino taga avatud käsitöö- ja disainiturg, mis pakub Eesti päritolu ja eestipärast unikaalset disaini, käsitööd ja teenuseid. Turul on väljas kaup, mida poest enamasti ei leia.



Festivalide programmidega saab tutvuda “Plektrumi

kodulehel 

ja “Disainiöö”

kodulehel

.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles