Hull pidu: Maxwell D DJ Michael Jay´ga Klubis Korter

Elu24
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubi Korter ürituse Massive Celebration flaiku
Klubi Korter ürituse Massive Celebration flaiku Foto: korter
26. septembril astub koos DJ Michael Jay´ga Klubis Korter üles Maxwell D, kelle muusikaline ampluaa liigub UK garage stiilist läbi hiphopi kuni drum`n`bass`ini välja.

Maxwell D nimi ja tema reggaevokaal on tuttav paljudele UK tänavamuusika austajatele, dancehall`ist d´n´b ja UK garage ringkondadeni. Ta alustas oma karjääri 1990ndate alguses oma isa (DJ Natty B / Choice FM) ragga/reggae/dancehall Soundsystemis.

Sealt liikus Maxwell edasi Rinse FMi, kus tegi drum´n`bass`i ning hiljem garage saateid koos teiste tänaste grime ja funky suurnimedega nagu DJ Target, Wiley, Geeneus, Flow Dan, Slimzee, Bashy ja paljud teised. Raadiojaamas toimunud koostöö põhjal moodustasid mainitud tegelased 2000ndate alguses ühe suurima grime-rühmituse «Pay As You Go Cartel» (suurimad hitid «Know We» ja «Champagne Dance»).

Samal ajal töötas Maxwell D jätkuvalt edasi oma soolokarjääriga. 2000. aastal väljastatud «Serious» jõudis sarnaselt UK singlitabelites kõrgetele kohtadele. Sellele järgnes koostöö tuntud urban artistidega, seal hulgas Destiny´s Child`i  Kelly Rowland, Ms Dynamite, ja räppar Ludacris, samuti mitmed dancehall/grime/hiphop albumid ja singlid «Where You Been», «I Don't Need This», «With You», «I’ll Be There».

Mehe elus on muusikukärjääri kõrval juhtunud ka muud huvitavat. Ta on veetnud mõned aastad trellide taga, käinud tuntud r`n`b-staari Jamelia’ga ning peale suhtest avalikult rääkimist pidanud (Jamelia kodulinnas) Birminghamis kohalikega maha suurema tulevahetuse.

Tänasel päeval on Maxwell D oma põhiliseks muusikasuunaks valinud UK funky, tehes peamiselt koostööd garage suurnime Sticky, aga ka noorema põlvkonna esindajataga, nagu näiteks Lil Silva. Mehe hetke kuumimad hitid «Blackberry Hype», «Text Text Text», «Mad MD» on nõutud kõigil suurimatel UK garage üritustel. Lisaks tegeleb Maxwell D noorteorganisatsioonide vahendusel tänavakalaste õigele teele juhendamise sealhulgas näiteks relvakultuuri halbade külgede selgitamisega ning alates 2008. aastast ka näitlemisega.

Maxwell D loominguga võid tutvuda SIIT.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles