Sõsaraid kehutas mulgi kiil

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õed Taulid ja Tarmo Noormaa.
Õed Taulid ja Tarmo Noormaa. Foto: http://www.concert.ee

Laupäeval, 26. septembril kell 19 algab Pärnu kontserdimaja kammersaalis kontsert „Laulud Mulgimaalta". Etnosarja kuuluval esinemisel astuvad üles Anu ja Triinu Taul (laul, torupill, kitarr), sõsaraid toetab Tarmo Noormaa lõõtspilli.

„Laulud Mulgimaalta" on inspireeritud mulgi kiile omapärasest rütmist, mitme laulu sõnad pärinevad mulkidest luuletajajailt. Kava on mõjutanud ka vanem eesti rahvalaul ehk regivärsiline rahvalaul.

Anu Taul on pärimuskultuuri tutvustamisel jõudnud juba palju teha: ta on õpetanud TÜ Viljandi kultuuriakadeemias, esinenud menukalt Viljandi pärimusmuusika festivalil ja lõikuspeol, osalenud Eesti Televisiooni lauluvõistlusel „Kaks takti ette" ja murdekeelse lauluga Eurovisiooni lauluvõistlusel. Praegu on ta õpetaja Võru muusikakoolis.

Anu Taul on eesti pärimusmuusikat süsteemselt tutvustava koolikontsertide sarja „Rahvamuusikast pärimusmuusikaks" üks eestvedajaid.

TÜ Viljandi kultuuriakadeemias süvenes Anu Taul põhjalikumalt regilauludesse ja nüüdseks on esivanemate arhailine maailmanägemus saanud aluseks suurele osale tema hilisemast loomingust.

Triinu Taul on mitmekülgne laulja, kes peale sooloesinemiste teeb kaasa mitmes folkansamblis.

„Rahvamuusikalembuse oleme mõlemad kaasa saanud kodust. Alustasime kooslaulmist pereansamblis Tuulepill," on Triinu Taul meenutanud. „Juba varases lapseeas sai õpitud torupilli mängima."

TÜ Viljandi kultuuriakadeemias liitus õdedega Tarmo Noormaa, kes on pärit Võrumaalt, kandist, kus on veel praegugi väga elav lõõtsamängu tava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles